Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-29 16:41:34 +0300 Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς να προστατευτούμε Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς να προστατευτούμε

Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς να προστατευτούμε

Οι κίνδυνοι του καλοκαιριού και πώς να προστατευτούμε 470 900
Συμβουλές για να κυλήσει ομαλά η καλοκαιρινή περίοδος

Το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή για όλους και ειδικά για τα παιδιά μας. Οι δραστηριότητες αυξάνονται, ο ήλιος καίει, η κολύμβηση και τα παιχνίδια στη θάλασσα μπαίνουν στη ζωή μας. Οι απρόσκλητοι επισκέπτες (κουνούπια, μέλισσες) κάνουν την εμφάνισή τους.

Όλα αυτά μπορούν να αποβούν επικίνδυνα, γι αυτό και πρέπει να οργανωθούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Βόλτα με ποδήλατο-πατίνι

Αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών αλλά ο κίνδυνος προέρχεται κυρίως από οχήματα που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο τους. Ειδικό κράνος και επιγονατίδες, βόλτες υπό την επίβλεψη μεγαλύτερου σε ηλικία ατόμου και καλύτερα σε ελεγχόμενο χώρο χωρίς διέλευση οχημάτων.

Παιδική χαρά

 Πριν το παιδί παίξει ελέγξτε καλά τον χώρο για σπασμένα ή σκουριασμένα παιχνίδια. Ποτέ τα μικρά νήπια σε μεγάλο ύψος χωρίς επιτήρηση. Προτιμότερες οι παιδικές χαρές με ειδικό επίστρωμα στο έδαφος.

Ηλιος

Φίλος αλλά και εχθρός μαζί. Απαραίτητα καπέλο, αντιηλιακό, ρούχα με μανίκια ή με δείκτη προστασίας. Αποφυγή του ήλιου τις ώρες 12:00-16:00. Χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας και από εταιρείες με γνώση στο ευαίσθητο παιδικό δερματάκι. Η ηλίαση και το έγκαυμα είναι πολύ σοβαρά συμβάματα και συμπτώματα όπως ναυτία, νωθρότητα, εμετός θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν.

Τσιμπήματα

 Κουνούπια, μέλισσες στον αέρα και τσούχτρες, μέδουσες στο νερό επικρατούν αυτή την εποχή. Καλό είναι το παιδί να φορά ειδική εντομοαπωθητική φυτική λοσιόν. Αν τσιμπηθεί από τους εισβολείς του αέρα σωστό είναι να βάλουμε κάποια τοπική αντιïσταμινική κρέμα και αν το οίδημα στην περιοχή είναι πολύ έντονο και υπάρχει κνησμός να χορηγήσουμε και αντιïσταμινικό σιρόπι την δόση του οποίου θα την καθορίσει ο παιδίατρος. Στην περίπτωση τσούχτρας, επάλειψη με αντιïσταμινική κρέμα και αμμωνία θα ανακουφίσουν το παιδί. Στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικά sticks αμμωνίας που δεν πρέπει να λείπουν από τη θάλασσα του μπάνιου.

Νερό

Θάλασσα και πισίνα αποτελούν τα πιο δημοφιλή μέρη για το παιχνίδι των παιδιών το καλοκαίρι. Όμως απαιτείται μεγάλη προσοχή για να μη γίνουν τα παιδιά θύματα πνιγμού. Ποτέ μόνα τους, ποτέ χωρίς μπρατσάκια ή σωσίβιο εφόσον δεν ξέρουν να κολυμπούν, ποτέ στο νερό με γεμάτο στομάχι. Πάντα ο γονιός κοντά στο παιδί του.

Πολύ σωστή κίνηση η εκπαίδευση των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία στο κολυμβητήριο ώστε ο κίνδυνος πνιγμού να μειωθεί στο ελάχιστο.
Το καλοκαίρι το αγαπάμε όλοι. Για να κυλήσει όμως όμορφα και με ωραίες αναμνήσεις για όλους θα πρέπει οι γονείς να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Πηγή: ΙΑΣΩ 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας