Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-18 12:59:55 +0300 Μπάνιο στην εγκυμοσύνη: τι πρέπει να προσέξουμε στις διακοπές για ασφάλεια στο δέρμα μας. Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι

Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι

Εγκυμοσύνη και καλοκαίρι 470 900
Μπάνιο στην εγκυμοσύνη: τι πρέπει να προσέξουμε στις διακοπές για ασφάλεια στο δέρμα μας.

Κολύμπι: Κολυμπάμε άφοβα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για την περίοδο της εγκυμοσύνης. Φροντίζουμε να κολυμπάμε σε καθαρές θάλασσες και να μην μένουμε με βρεγμένο μαγιό. Για αυτό έχουμε πάντα στην τσάντα της θαλάσσης ένα δεύτερο μαγιό για αλλαγή. 

Ηλιοθεραπεία: Η ηλιοθεραπεία καλό θα είναι να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,  μιας και το δέρμα μας είναι αισθητά πιο ευαίσθητο και πιο επιρρεπές σε ηλιακές βλάβες. Πανάδες, ελιές και σημάδια εμφανίζονται πολύ συχνά στην περίοδο της εγκυμοσύνης και ο ήλιος ενθαρρύνει τη μόνιμη παραμονή τους στο δέρμα μας. Η προσοχή μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλη!  

Solarium: Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το solarium προκαλεί προβλήματα στο έμβρυο, καλό θα είναι να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Αποφεύγουμε λοιπόν την άμεση έκθεση του δέρματος και ειδικά της κοιλιάς στην ακτινοβολία

Συμβουλές για λουόμενες εγκύους
-Αποφεύγουμε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
-Δεν ξεχνάμε το καπέλο μας.
-Φοράμε λευκά ρούχα και καθόμαστε στη σκιά.
-Δεν πηγαίνουμε στην παραλία τις ώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Οι καλύτερες ώρες είναι είτε πολύ νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα.
-Έχουμε μαζί μας πάντα ένα δευτερο μαγιό! Σε καμιά περίπτωση δεν αφήνουμε το βρεγμένο μαγιό να στεγνώσει πάνω μας.
-Δεν το παρακάνουμε με το κολύμπι και φυσικά αποφεύγουμε τις βουτιές.
-Πίνουμε άφθονο νερό.
-Χρησιμοποιούμε ένα καλό αντηλιακό που να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας μας. Κάνουμε συχνές επαναλήψεις της εφαρμογής του φροντίζοντας να καλύπτουμε όλες τις γυμνές επιφάνεις του δέρματός μας.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας