Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-15 17:57:37 +0300 «Προστατευμένοι» από τους ιούς οι γονείς σύμφωνα με τους ερευνητές Kάνε παιδιά να μην αρρωστήσεις

Kάνε παιδιά να μην αρρωστήσεις

Kάνε παιδιά να μην αρρωστήσεις 470 900
«Προστατευμένοι» από τους ιούς οι γονείς σύμφωνα με τους ερευνητές
 Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τα τμήματα ψυχολογίας και παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Carnegie Mellon της Πενσιλβάνιας όσοι έχουν αποκτήσει παιδιά είναι πιο ανθεκτικοί στη γρίπη. Στην έρευνα πήραν μέρος 800 άτομα ηλικίας 18-55 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως, οι γονείς ήταν 48% λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν, σε σχέση με όσους δεν είχαν παιδιά.

Όσα περισσότερα παιδιά έχει μία οικογένεια, τόσο πιο προστατευμένοι φαίνεται να είναι οι γονείς από τέτοιες μολύνσεις. Η προστασία αυτή διαρκεί ακόμα και όταν πια τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από το σπίτι. Οι γονείς που ζούσαν πια μόνοι τους, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο ιό, σε σχέση με όσους ποτέ δεν υπήρξαν γονείς.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η εξήγηση έγκειται στο επίπεδο της ψυχολογίας και της ψυχοσωματικής υγείας, καθώς οι γονείς νιώθουν συνήθως πιο ευτυχισμένοι από τη ζωή τους και λιγότερο αγχωμένοι, με συνέπεια το ανοσοποιητικό σύστημά τους να είναι πιο ανθεκτικό.

Πηγή:  www.protothema.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα