Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 11:47:02 +0300 Τα έμβρυα όχι μόνο ακούν και ξεχωρίζουν τις φωνές αλλά και αναγνώριζουν και συλλαβές σύμφωνα με νέα μελέτη. Kαι τα έμβρυα έχουν... αυτιά

Kαι τα έμβρυα έχουν... αυτιά

Kαι τα έμβρυα έχουν... αυτιά 470 900
Τα έμβρυα όχι μόνο ακούν και ξεχωρίζουν τις φωνές αλλά και αναγνώριζουν και συλλαβές σύμφωνα με νέα μελέτη.
Πρόσεχε πως μιλάς δίπλα στην έγκυο γυναίκα σου και πες και κανά παραμύθι στο μωρό. Μπορεί να είναι μόλις 28 εβδομάδων αλλά είναι σε θέση να ξεχωρίσει τη φωνή της μαμάς και του μπαμπά. Αυτό έδειξε μελέτη γάλλων ερευνητών του Εργαστηρίου GRAMFC (Groupe de Recherche sur l’ Analyse Multimodale de la Fonction Cérébrale) που βασίστηκε σε λεπτομερείς απεικονίσεις του εγκεφάλου 12 βρεφών τα οποία είχαν γεννηθεί πρόωρα.

«τα νέα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, από τη στιγμή του σχηματισμού του δικτύου του εγκεφάλου που αφορά την ακουστική αντίληψη, είναι σε θέση να διαχωρίζει λεπτές διαφορές στις συλλαβές». Ο ερευνητής προσέθεσε πάντως πως τα αποτελέσματα αυτά «δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η εμπειρία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση συγκεκριμένων ιδιοτήτων της μητρικής γλώσσας», ανέφερε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρα Φαμπρίς Βαλουά.

Σύμφωνα με τα ευρήμα της έρευνας τα βρέφη μπορούσαν να διακρίνουν μεταξύ διαφορετικών συλλαβών όπως «γκα» και «μπα» αλλά και μεταξύ ανδρικών και γυναικείων φωνών.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας