Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 17:20:10 +0300 Τα παιδιά που προέρχονται απο μπαμπάδες μεγάλης ηλικίας, ζούνε περισσότερο σύμφωνα με τους ερευνητές. Kαθυστερημένη πατρότητα δίνει χρόνια

Kαθυστερημένη πατρότητα δίνει χρόνια

Kαθυστερημένη πατρότητα δίνει χρόνια 470 900
Τα παιδιά που προέρχονται απο μπαμπάδες μεγάλης ηλικίας, ζούνε περισσότερο σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η "καθυστερημένη πατρότητα" ευνοεί τα παιδιά διότι ζουν περίσσοτερο. Σύμφωνα με αμερικάνους επίστημονες η γενετική σύνθεση του σπέρματος ενός άνδρα μεταβάλλεται, καθώς αυτός μεγαλώνει, αναπτύσσοντας ένα κώδικα DNA που ευνοεί την επιμήκυνση της ζωής, κάτι που ο πατέρας κληροδοτεί στα παιδιά του.

Οι ερευνητές ανέλυσαν ττο DNA 1.779 ενηλίκων και βρήκαν ότι τα τελομερή (δηλαδή τα ζωτικά τμήματα των χρωμοσωμάτων που καθορίζουν το προσδόκιμο ζωής και που κανονικά μικραίνουν όσο γερνάει το άτομο) ήταν μεγαλύτερα σε όσους ανθρώπους προέρχονται απο πατέρες μεγάλης ηλικίας.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι στο σπέρμα ενός άνδρα τα τελομερή εξαρτώνται από την ηλικία του. Συνεπώς -εφόσον το DNA κληρονομείται στα παιδιά μέσω του σπέρματος- υπάρχει ένας φυσικός μηχανισμός που ευνοεί τους απογόνους των μεγαλύτερης ηλικίας γονέων, όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, καθώς τα παιδιά αυτά έχουν εκ γενετής μεγαλύτερα τελομερή στα άκρα των χρωμοσωμάτων τους.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας