Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 14:11:48 +0300 Intralipids – μια νέα υπόσχεση για τις πολλαπλές αποβολές Intralipids και υπογονιμότητα

Intralipids και υπογονιμότητα

Intralipids και υπογονιμότητα 470 900
Άρθρο από Ευριπίδης Μαντούδης
Intralipids – μια νέα υπόσχεση για τις πολλαπλές αποβολές

Τι είναι το Intralipids
Πρόκειται για μια νέα θεραπεία που προτείνεται για τις γυναίκες με πολλαπλές αποβολές ή πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Τα Intralipids βοηθούν στη δημιουργία ενός πιο φιλικού ανοσολογικού περιβάλλοντος προς το έμβρυο και με αυτό τον τρόπο θεωρείται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες εμφύτευσης του εμβρύου καθώς και τις πιθανότητες φυσιολογικής εξέλιξης της κύησης.
Τα Intralipids έχουν την εξής σύνθεση: 1.2% φωσφολιπίδια αυγού, 20% λάδι από σπόρους σόγιας (soybean oil), 2.2% γλυκερόλη και νερό. Χορηγούνται ενδοφλεβίως πριν από την εμβρυομεταφορά. Ανάλογα με τον ανοσοφαινότυπο της ασθενούς χορηγούνται είτε κατά τη φάση της διέγερσης των ωοθηκών πριν από την ωοληψία είτε μεταξύ ωοληψίας και εμβρυομεταφοράς. Η χορήγησή τους επαναλαμβάνεται μετά το θετικό τεστ εγκυμοσύνης και στη συνέχεια κάθε 3-4 εβδομάδες, συνήθως για το 1ο 3μηνο της κύησης (δηλαδή συνήθως συνολικά 4 χορηγήσεις). Με αυτό τον τρόπο, ελέγχεται η δράση των επιθετικών προς την εγκυμοσύνη κυττάρων (όπως τα ΝΚ κύτταρα) και ο ανοσοφαινότυπος επανέρχεται σε φυσιολογικές τιμές έως ότου η κύηση προχωρήσει επιτυχώς.
Τα Intralipids είναι μια πολύ πιο οικονομική θεραπεία σε σχέση με άλλες εναλλακτικές, όπως η ανοσοσφαιρίνη. Επίσης γίνονται  πολύ καλά ανεκτά από τον οργανισμό και δεν έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες για τη μητέρα ή το έμβρυο. Οι πρώτες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ό, τι αφορά τα ποσοστά εγκυμοσύνης. Η ενδοφλέβια χορήγησή τους (500ml) διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Για ποιες ασθενείς είναι κατάλληλη η θεραπεία με Intralipids;
Η χορήγηση Intralipids συστήνεται για γυναίκες με πολλαπλές αποβολές ή πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες με εξωσωματική γονιμοποίηση, οι οποίες εμφανίζουν επιθετικό ανοσολογικό περιβάλλον προς την κύηση (π.χ. αυξημένα ΝΚ κύτταρα ή άλλες αλλαγές στον ανοσοφαινότυπο).

http://gennima.blogspot.com/2011/06/intralipids.html

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας