Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 13:49:11 +0200 175 παιδοκαρδιολογικοί και παιδοοφθαλμολογικοί έλεγχοι από Γιατρούς του Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στη Σίφνο Iατρικοί έλεγχοι στη Σίφνο

Iατρικοί έλεγχοι στη Σίφνο

Iατρικοί έλεγχοι στη Σίφνο 470 900
175 παιδοκαρδιολογικοί και παιδοοφθαλμολογικοί έλεγχοι από Γιατρούς  του Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στη Σίφνο
175 καρδιολογικοί και οφθαλομολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα παιδιά της Σίφνου από πεντε εξειδικευμένους παιδοκαρδιολόγους και παιδοοφθαλμιάτρους, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η μετάβαση των γιατρών εμπίπτει στο πλαίσιο στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής απέναντι στους νησιώτες που δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας και στην υιοθέτηση των υγειονομικών τους προβλημάτων. Το πρόγραμμα των ιατρικών ελέγχων υλοποιείται μέσα από τα Οδοιπορικά Υγείας που πραγματοποιούν στο Αιγαίο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Κωστής Δήμτσας με κλιμάκιο γιατρών του Ιατρείου. 

Ήδη στο Δήμο Σίφνου εστάλησαν 22 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ η διήμερη επίσκεψη των εξειδικευμένων γιατρών εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής υλοποιήθηκε μετά από έκκληση του Δημάρχου Σίφνου προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, διότι στη Σίφνο δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι παιδοκαρδιολόγοι και παιδοοφθαλμίατροι.

Κατά τη διήμερη παραμονή τους στο νησι οι παιδοκαρδιολογοι Σωτηρία Αποστολοπούλου, Γεωργία Κωνσταντοπούλου και Ευγενία Μπέη εξέτασαν 100 παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Κατά τη διάρκεια των καρδιολογικών ελέγχων έγινε κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπερηχογράφημα καρδιάς. Σε όσες περιπτώσεις ανακαλύφθηκαν ήπιες ανατομικές ανωμαλίες, ενημερώθηκαν οι γονείς και συνεστήθη τακτική παρακολούθηση.

Οι παιδοοφθαλμίατροι Σίσσυ Καυκάλα και Θάνος Φίτσιος εξέτασαν 75 παιδιά για πιθανά οφθαλμολογικά προβλήματα και όπου χρειάστηκε, συνέστησαν εκτενέστερο έλεγχο και παρακολούθηση. Παράλληλα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία στα θέματα της πρόληψης, μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο αξιολόγησης των γνώσεων των γονέων περι των οφθαλμολογικών προβλημάτων των παιδιών τους.

"Είμαστε κοντά σε κάθε τοπική κοινωνία του Αιγαίου που μας χρειάζεται. Με το Δήμο Σίφνου ξεκίνησε μια συνεργασία που εκτός από την στήριξη σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, περιλαμβάνει προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου και κάλυψη των ιδιαίτερων εξειδικευμένων υγειονομικών αναγκών του νησιού στο βαθμό και στην έκταση που μπορούμε. Ένα μεγάλο μπραβο στους γενναίους εθελοντές γιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που μαζί με άλλου 300 συναδέλφους στηρίζουν το καθημερινό και πολύπλευρο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής" τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της επίσκεψης των γιατρών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη Σίφνο, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας δήλωσε: "Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής είναι παρόν όπου υπάρχουν ανάγκες.. Στόχος της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μέσα από κάθε δράση της, ειναι η πραγμάτωση της στόχευσης που έθεσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β', να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο. Η Αποστολή μας στη Σίφνο θα συνεχιστεί και σε άλλα νησιά. Είμαστε κοντά σε κάθε αποκλεισμένο νησιώτη, σε κάθε άρρωστο που έχει ανάγκη το φάρμακό του και δε μπορεί να το πληρώσει. Ο "πλησίον" είναι σε κάθε νησί που επισκεπτόμαστε, σε κάθε Μητρόπολη και Δήμο που στηρίζουμε.. Αυτή η στήριξη είναι η απάντηση μας για κάθε ξεχασμένο έλληνα που μας περιμένει σε κάθε κοινωνία, μικρή ή μεγάλη που μας απλώνει το χέρι για βοήθεια.. Είμαστε κοντά του"

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας