Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-03-16 18:03:35 +0200 Hypnobirthing: Ο δεύτερος τοκετός στο νερό

Hypnobirthing: Ο δεύτερος τοκετός στο νερό

Hypnobirthing: Ο δεύτερος τοκετός στο νερό 470 900
Το "hypno" μέρος του "hypnobirthing" αναφέρεται στην υπνοθεραπεία που χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε τους όποιους φόβους και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

 

H Sinead είναι δασκάλα hypnobirthing και μόλις έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, στο νερό, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Φυσικά και εμείς είχαμε πολλές απορίες σχετικά με το hypnobirthing αλλα και την γέννα στο νερό και στο σπίτι. 

 

 

Η Sinead είχε εμπειρία και από τη γέννα σε μαιευτήριο και την εμπειρία στη γέννα σε νερό στο σπίτι. Όπως η ίδια αναφέρει και οι δύο εμπειρίες που είχε ήταν πολύ θετικές και όπως κάθε επιλογή που κάνουμε έχει θετικά και αρνητικά στοιχεία: “Πραγματοποίησα τη γέννηση του γιού μου σε μαιευτήριο και τη γέννηση της κόρης μου στο σπίτι και οι δύο εμπειρίες ήταν μοναδικές”. H ίδια είναι δασκάλα στο hypnobirthing και βοηθά άλλες οικογένειες να αποβάλλουν το άγχος του τοκετού και να απολαύσουν τη γέννηση του παιδιού τους.

 

Τι όμως είναι ακριβώς το hypnobirthing; 

 

Η Πασχαλίνα Καμπουρίδου, μαία και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Hypnobirthing Australia από το midwives.gr, εξήγησε ακριβώς τι είναι αυτή η τεχνική τοκετού: “Το "hypno" μέρος του "hypnobirthing" αναφέρεται στην υπνοθεραπεία που χρησιμοποιούμε για να απομακρύνουμε τους όποιους φόβους και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να εκκρίνει ενδορφίνες κατά τη διάρκεια της γέννας. Με τη βοήθεια της υπνοθεραπείας, η γέννηση του παιδιού σου θα είναι πιο ήρεμη και πιο χαλαρή εμπειρία.”

 

 

Η νέα μαμά αυτή την περίοδο προσπαθεί να ορθοποδήσει παρέα με τον σύντροφό της και να μοιράσει το χρόνο της ανάμεσα σε δύο παιδιά, που έχουν πολλές επιτακτικές ανάγκες. Μικροί άθλοι, όπως να βγει όλη η οικογένεια για μία βόλτα στο πάρκο, θεωρούνται επιτεύγματα για όλα τα μέλη της οικογένειας. 

 

Ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πρώτα χρόνια με δύο μικρά παιδιά! Sinead είμαστε μαζί σου! 

 

Αν έχετε συγκεντρώσει απορίες σχετικά με τον τοκετό, το hypnobirthing, τη γέννα σε νερό ή στο σπίτι, μπορείτε να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό Masterclass, του γυναικολόγου  Κωνσταντίνου Περιστέρη με θέμα “Τα S.o.S της εγκυμοσύνης”. Για εγγραφές πατήστε ΕΔΩ.source: Sinead/Instagram
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας