Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-08-31 12:11:44 +0300 Αντιμετωπίζουμε την κόπωση της λοχείας με απλές συμβουλές. H επιστροφή από το μαιευτήριο

H επιστροφή από το μαιευτήριο

H επιστροφή από το μαιευτήριο  470 900
Αντιμετωπίζουμε την κόπωση της λοχείας με απλές συμβουλές.

Τώρα που γεννήθηκε το μωρό θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. Είναι απολύτως φυσιολογικό στην αρχή να νιώθουμε κουρασμένες και εξουθενωμένες,  για το λόγο αυτό προσπαθούμε να "κερδίσουμε" και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας κάθε στιγμή της μέρας. 

Όταν το μωρό κοιμάται καλό είναι να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Αυτή η στιγμή είναι καλύτερο να την εκμεταλλευτούμε με το να ξεκουραστούμε παρά να κάνουμε δουλειές και να αυξήσουμε την κούρασή μας. Στην περίπτωση που δεν αισθανόμαστε καλά και αισθανόμαστε παραπάνω κούραση από το φυσιολογικό θα πρέπει να το συζητήσουμε με τον γυναικολόγο μας και να μην επαναπαυτούμε. Η διατροφή μας δεν πάει να πει πως θα αλλάξει τώρα που πια δεν τρώμε για "δύο". Συνεχίζουμε τη σωστή διατροφή που είχαμε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας διαιτολόγιο καθώς και απαραίτητες βιταμίνες. Συζητάμε με τον γυναικολόγο μας, που γνωρίζει το ιστορικό της εγκυμοσύνης μας και όλη την πορεία αυτής, για το πόσο ακόμη χρονικό διάστημα θα πρέπει να παίρνουμε το σίδηρο

Δεχόμαστε χωρίς δεύτερη κουβέντα, βοήθεια από φίλες και συγγενείς. Δεν είναι κακό να δεχτούμε μια προσφορά βοηθείας. Κανείς δεν γεννήθηκε με το να ξέρει πως είναι να είσαι μητέρα. Αφενός μεν αυτή η βοήθεια θα μας ξεκουράσει, αφετέρου θα μάθουμε κοντά τους. 

Όσον αφορά τις πρώτες μέρες αυτής της συγκατοίκησης καλό θα ήταν να έχουμε το μωρό στο ίδιο δωμάτιο με εμάς. Τα μωρά ξυπνάνε συχνά μέσα στη νύχτα, επομένως με αυτό τον τρόπο δεν θα κάνουμε άσκοπες βόλτες μέσα στο βράδυ.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας