Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-09-25 19:02:56 +0300 H Βίκυ Γραντζιώτη έγραψε το βιβλίο "Μαμά πονάω" για να δείξει στους γονείς πως μέσα από τις εναλλακτικές θεραπείες και τις τεχνικές μάλαξης μπορούν να ανακουφίσουν το παιδί τους. H Βίκυ Γραντζιώτη στο babyspace

H Βίκυ Γραντζιώτη στο babyspace

H Βίκυ Γραντζιώτη στο babyspace 470 900
H Βίκυ Γραντζιώτη έγραψε το βιβλίο "Μαμά πονάω" για να δείξει στους γονείς πως μέσα από τις εναλλακτικές θεραπείες και τις τεχνικές μάλαξης μπορούν να ανακουφίσουν το παιδί τους.
Ποιο ήταν το έναυσμα για να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Εφαρμόζοντας θεραπείες σε ενήλικες πολλές φορές μου εξέφραζαν την αγωνία τους για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τα παιδιά τους και με ρωτούσαν πως θα μπορούσαν μέσω των εναλλακτικών θεραπειών να τα βοηθήσουν. Η αγάπη μου για τα παιδιά και η ανάγκη μου να τα βοηθήσω με οδήγησε στη συγγραφή αυτού του βιβλίου.

Ποιος είναι ο στόχος του;
Το ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ είναι ένας χρήσιμος οδηγός εναλλακτικών θεραπειών για βρέφη και μικρά παιδιά.
Στόχος του  είναι να πληροφορήσει τους νέους γονείς αλλά και τους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά, πως μέσα από τις εναλλακτικές θεραπείες και τις τεχνικές μάλαξης μπορούν να ανακουφίσουν το παιδί τους με απλό και ασφαλή τρόπο.

Πιστεύετε ότι οι γονείς έχουν στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες;
Οι έρευνες για τις εναλλακτικές θεραπείες και  η αποδοχή από τους Έλληνες γιατρούς και τους γιατρούς του εξωτερικού οδήγησε στην εφαρμογή τους συμπληρωματικά  στην προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή.
Οι γονείς εκτός από την προσωπική τους γνώση μέσα από το διαδίκτυο και όχι μόνο, πολλές φορές ενημερώνονται και από τους γιατρούς τους. Έτσι επιλέγουν και  εφαρμόζουν συμπληρωματικά τις εναλλακτικές θεραπείες.

Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σας κάνουν οι γονείς;
Αυτό που προβληματίζει και ταλαιπωρεί τους περισσότερους γονείς είναι η ανησυχία και το κλάμα πριν και κατά την διάρκεια του ύπνου. Έτσι συνήθως ρωτούν πως μπορούν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν το παιδί τους.

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας για τα παιδιά
Πολλά και θετικά. Καταρχάς είναι ένας υπέροχος φυσικός τρόπος να περάσουν ευχάριστο χρόνο οι γονείς με το μωρό ή το μεγαλύτερο παιδί τους.
Επιπλέον βοηθά:
•Στην ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού με τους γονείς – μέσω μιας πολύπλοκης ως προς τη δράση της ορμόνης της ωκυτοκίνης.
•Στη λειτουργικότητα και ανάπτυξη των αισθήσεων των μωρών – έτσι αντιλαμβάνονται  την αίσθηση της αφής
•Στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
•Στη χαλάρωση και τη μείωση του εκνευρισμού με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
Επιπρόσθετα καλύπτει ένα μέρος από τις ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού όπως η αίσθηση ασφάλειας, η τρυφερότητα και η φροντίδα
Ακόμη η ρεφλεξολογία αναζωογονεί τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και επιδρά θετικά σε όλα τα συστήματα του όπως το νευρικό, το πεπτικό, το μυοσκελετικό κ.α.

Πως η ρεφλεξολογία βοηθά ένα μωρό όταν κλαίει;
Το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εκφράσουν τα μωρά μας τον πόνο, το άγχος, το φόβο, την ανησυχία, την πείνα και τη συναισθηματική τους φόρτιση. Εφαρμόζοντας ρεφλεξολογία στο παιδί μας εκκρίνεται μια ορμόνη – η ωκυτοκίνη – η οποία επηρεάζει τόσο την οργανική όσο και την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του μωρού αλλά και της μητέρας ή του πατέρα. Η ωκυτοκίνη  εκτός από το  συναισθηματικό δέσιμο δημιουργεί συναισθήματα χαράς, ευδαιμονίας, ηρεμίας και επιδρά θετικά στον ψυχισμό των παιδιών.  Τα μωρά νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Σε περίπτωση που το κλάμα του μωρού προέρχεται από κάποιο πόνο η ρεφλεξολογία συμπληρω ματικά  με την αγωγή του γιατρού ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοίασης – αυτοθεραπείας και έτσι το ανακουφίζει.                                           

Είναι στα επόμενα πλάνα σας ένα νέο βιβλίο;
Στόχος του ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ είναι να καλύψει όλες τις ηλικιακές φάσεις ενός παιδιού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  σε αυτές. Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία τα οποία θα πραγματεύονται τους τρόπους αντιμετώπισης και ανακούφισης και από άλλες ασθένειες ή ενοχλήσεις που παρουσιάζουν τα παιδιά μας στην βρεφική, παιδική αλλά και μέχρι την εφηβική ηλικία.

Μιλήστε μας λίγο για τα σεμινάρια που κάνετε
Τα σεμινάρια του ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ είναι τα πρώτα οργανωμένα σεμινάρια στην Ελλάδα που ασχολούνται με τη συνδυαστική εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών. Στα σεμινάρια αυτά οι γονείς εκπαιδεύονται για το πως μπορούν να ανακουφίσουν το μωρό τους ή το μεγαλύτερο παιδί τους όταν πονάει ή να το χαλαρώσουν όταν είναι εκνευρισμένο και κλαίει.
Τα σεμινάρια χωρίζονται σε 3 διήμερες ενότητες.
Η πρώτη ενότητα έχει θέμα το Κλάμα, την Υπερένταση, τους Βρεφικούς Κολικούς, τον πόνο στα ούλα και τη Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση.
Η δεύτερη ενότητα ασχολείται με την Δυσκοιλιότητα, τη Ρινική συμφόρηση και την Ωτίτιδα και
Η τρίτη ενότητα ασχολείται με την Ιγμορίτιδα και το Βήχα.
Επιπλέον μέσα από τα σεμινάρια οι γονείς εκπαιδεύονται εκτός των άλλων στη διατήρηση της ρουτίνας του ύπνου, μιας διαδικασίας που πρέπει να τηρείται ώστε να ακολουθεί ένα ήρεμο βράδυ.
Τα βασικά σημεία των σεμιναρίων συγκεντρώνονται  στο βιβλίο.
Το ΜΑΜΑ ΠΟΝΑΩ  συνεργάζεται με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και ιατρικά κέντρα.
Πληροφορίες για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων μπορείτε να βρείτε στο http://mamaponao.gr/seminaria

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας