Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-13 16:08:25 +0200 14 Φεβρουαρίου αφορμή για να μιλήσεις στα παιδιά για τον έρωτα και την αγάπη!

14 Φεβρουαρίου αφορμή για να μιλήσεις στα παιδιά για τον έρωτα και την αγάπη!

14 Φεβρουαρίου αφορμή για να μιλήσεις στα παιδιά για τον έρωτα και την αγάπη! 470 900
Μήπως όμως η γιορτή αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να τους μιλήσετε για την αγάπη και την συντροφικότητα;

Η γιορτή της αγάπης και του έρωτα πλησιάζει και πολλά παιδιά ξεκινούν τις ερωτήσεις σχετικά με τον  Άγιο Βαλεντίνο. Ποιος είναι; Γιατί γιορτάζουν οι ερωτευμένοι; Αν τα ίδια τα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν δώρο στους γονείς ή τους φίλους τους στο σχολείο; Γιατί οι άνθρωποι ανταλλάσσουν δώρα, σοκολάτες και κόκκινες καρδιές; 

 

Μήπως όμως η γιορτή αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή να τους μιλήσετε για την αγάπη και την συντροφικότητα; Τα παιδιά είναι σημαντικό να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη γιορτή είναι απλά μία μέρα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι δείχνουμε καθημερινά την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας για τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας.

 

Τα δώρα και τα υλικά αντικείμενα είναι μία όμορφη πράξη καλοσύνης και αγάπης αλλα δεν είναι η μόνη. Μπορείς με άλλους τρόπους να δείξεις την αγάπη σου, με ένα γράμμα, με ένα λουλούδι από την αυλή σου, με ένα τραγούδι. 

 

Η καρδιά μας χτυπά δυνατά και χαρούμενα όταν είμαστε ερωτευμένοι για αυτό και το σχήμα της καρδιάς συμβολίζει την γιορτή της αγάπης και τον Άγιο Βαλεντίνο. Ο Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης, ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός άγιος από τον 3ο αιώνα και τιμάται ως και σήμερα στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον Μεσαίωνα, ο Βαλεντίνος έχει συνδεθεί με τον έρωτα και με την ένδειξη της γαλήνιας αγάπης.

 

Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι χημικές αντιδράσεις που γίνονται στον οργανισμό όταν τρώμε σοκολάτα είναι παρόμοιες με αυτές που γίνονται όταν ερωτευόμαστε. Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που τα σοκολατάκια είναι αναπόσπαστο μέρος του εορτασμού της γιορτής των ερωτευμένων.

 

Μπορείτε να εξηγήσετε στα παιδιά σας πως οι εκδηλώσεις αγάπης ή ένα ευχαριστώ για όλα όσα κάποιος κάνει για εμάς δεν χρειάζονται μία ημερομηνία. Καθημερινά εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας, με τον τρόπο που προτιμούμε. Αν κάποιος δεν πιστεύει σε αυτή τη γιορτή δεν θα πει πως δεν πιστεύει στην αξία της αγάπης. 

 

Έπειτα από αυτή τη συζήτηση μπορείτε να τους ζητήσετε να γράψουν ένα φανταστικό γράμμα στον Άγιο Βαλεντίνο, εκμυστηρεύοντάς του τι πιστεύουν τα ίδια για την αγάπη και τον έρωτα. 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας