Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-08-23 10:54:06 +0300 4+4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να νιώθεις υπέροχα! Εργασία και μητρότητα;

Εργασία και μητρότητα;

Εργασία και μητρότητα; 470 900
4+4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να νιώθεις υπέροχα!

Εργαζόμενη μητέρα σημαίνει ότι η κάθε μέρα ξεκινάει με υποχρεώσεις. Να ξυπνήσουμε το πρωί πριν από όλους, να ετοιμάσουμε πρωινό, να πάμε τα παιδιά στο σχολείο και μετά να φύγουμε γρήγορα για τη δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μαμάς δεν είναι καθόλου εύκολη. Οι υποχρεώσεις στο σπίτι και στη δουλειά είναι ατελείωτες και οι 24 ώρες της ημέρας, οι επτά μέρες της εβδομάδας, δεν είναι ποτέ αρκετές!

Το να είσαι όμως εργαζόμενη μητέρα είναι απλά υπέροχο! Γιατί;

1. Δε χρειάζεται να είσαι μαμά όλη την ώρα.
Αν και δε θα αλλάζαμε με τίποτα το ρόλο της μαμάς, είναι σημαντικό ότι κάποιες ώρες της ημέρας ζούμε διαφορετικές παραστάσεις και ρόλους.

2. Λιγότερο στρες!
Μπορεί στο τέλος της ημέρας να μη μπορούμε να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά από την κούραση, έρευνες όμως έχουν αποδείξει ότι η εργασία για τις εργαζόμενες μαμάδες είναι αγχολυτική. 

3. Σημασία έχει η ποιότητα, όχι η ποσότητα!
Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας σαφώς δεν είναι πολύς. Αν και αυτό κάποιες φορές μας στεναχωρεί, σημασία έχει ο χρόνος που περνάμε με το παιδί μας, να είναι ποιοτικός.

4. Μοιραζόμαστε το φορτίο
Ο ρόλος του γονιού, όσο όμορφος και αν είναι, έχει τις δυσκολίες του. Όταν και οι δύο γονείς εργάζονται ο ένας καταλαβαίνει και σέβεται τον άλλο, και οι υποχρεώσεις στο σπίτι μοιράζονται.

5. Παιδικός σταθμός: κρατάμε τα συν!
Στον παιδικό σταθμό, τα παιδιά μαθαίνουν να μοιράζονται, κοινωνικοποιούνται, κάνουν τις πρώτες τους φιλίες και ανεξαρτητοποιούνται. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσει αυτή η εμπειρία, τόσο το καλύτερο!

6. Νιώθουμε τη χαρά του να συνεισφέρουμε
Δουλεύουμε, βγάζουμε τα δικά μας χρήματα, συνεισφέρουμε στο σπίτι και είμαστε περήφανες για αυτό!

7. Μαμά-πρότυπο!
Παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις ατελείωτες υποχρεώσεις τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά, ως διαμαγείας τα προλαβαίνουμε όλα! Γινόμαστε πρότυπο για τα παιδιά μας και περνάμε το μήνυμα ότι όταν θέλουμε κάτι, μπορούμε να το πετύχουμε! Αμέ!

8. Ευκαιρία για περιποίηση
Η καθημερινή μας εργασία, είναι η τέλεια δικαιολογία για να αφιερώσουμε 10 λεπτά στον εαυτό μας, να χτενιστούμε, να βαφτούμε και να νιώσουμε γυναίκες!

Πηγή: popsugar.com


 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας