Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-02 15:53:10 +0300 Προσέχουμε τη διατροφή και το βάρος μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας και επηρεάζουν άμεσα το έμβρυο και τη μετέπειτα ζωή του μωρού που θα γεννηθεί! Πως εξελίσσεται το βάρος στην εγκυμοσύνη

Πως εξελίσσεται το βάρος στην εγκυμοσύνη

Πως εξελίσσεται το βάρος στην εγκυμοσύνη 470 900
Προσέχουμε τη διατροφή και το βάρος μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας και επηρεάζουν άμεσα το έμβρυο και τη μετέπειτα ζωή του μωρού που θα γεννηθεί!

Το άγχος κάθε εγκύου είναι τα κιλά της εγκυμοσύνης. Η αύξηση του βάρους πρέπει να είναι σταδιακή και να ανέρχεται περίπου στο 1,5 κιλό το μήνα. Το συνολικό βάρος που θεωρείται επιτρεπτό είναι τα 10-12 κιλά. Μια έγκυος γυναίκα πρέπει να καταναλώνει 150 θερμίδες/ημέρα επιπλέον για το πρώτο τρίμηνο, 350 θερμίδες/ημέρα επιπλέον για το δεύτερο τρίμηνο, 350 θερμίδες/ημέρα επιπλέον για το τρίτο τρίμηνο.

 

Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος της εγκυμοσύνης το μωρό, μαζί με τον πλακούντα, ζυγίζει περίπου 5 κιλά. Τα υπόλοιπα είναι υγρά, αποθηκευμένο λίπος και νέοι ιστοί που προέρχονται π.χ. από το μεγάλωμα του στήθους.

 

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποφεύγουμε κάθε είδους δίαιτα ενώ βελτιώνουμε την ποιότητα της τροφής έτσι ώστε να καλύψουμε επαρκώς τις ανάγκες για τον οργανισμό τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου.


-Η διατροφή μας στην εγκυμοσύνη πρέπει να περιέχει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.
-Λαμβάνουμε την προτεινόμενη ποσότητα ασβεστίου μέσω του γάλακτος, του τυριού ή και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.
-Τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά  σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
-Πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται ημερησίως περίπου 400 γραμμάρια νερό.
Και για τις γλυκατζούδες, η σοκολάτα και τα διάφορα γλυκά μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της διατροφής τους, αρκεί η ποσότητα να είναι περιορισμένη και να καταναλώνονται ως ενδιάμεσα σνακ και όχι σε ώρες κυρίως γεύματος.

 

Μην ξεχνάτε ότι η αλλαγή στο βάρος μας επιφέρει αλλαγές και στο δέρμα μας, αλλά επιβαρύνει και τα πόδια. Για το λόγο αυτό, δεν ξεχνάμε προληπτικά να χρησιμοποιούμε κρέμα ενυδάτωσης και πρόληψης κατά των ραγάδων. Πάντα φυσικά βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον γιατρό που μας παρακολουθεί. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας