Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-07 15:57:41 +0200 Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή αλλά και δύσκολη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Τι θα μπορούσε να την κάνει ευκολότερη; Μία έγκυος φίλη! Είστε έγκυος; Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία έγκυο φίλη!

Είστε έγκυος; Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία έγκυο φίλη!

Είστε έγκυος; Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία έγκυο φίλη! 470 900
Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή αλλά και δύσκολη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Τι θα μπορούσε να την κάνει ευκολότερη; Μία έγκυος φίλη!

Είτε είναι εύκολη, είτε είναι δύσκολη, η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο σημαντικές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να έχετε έναν άνθρωπο που να μοιράζεται την εμπειρία και να σας καταλαβαίνει απόλυτα;

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μία έγκυος φίλη δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη βοήθεια και τη στήριξη που θα μας προσφέρει ο σύντροφός μας. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε ίσως να είναι σε θέση να μας καταλάβει περισσότερο! Δε θα τρομάξει όταν της αναφέρουμε ότι κλαίγαμε βλέποντας ειδήσεις στην τηλεόραση, ούτε θα μας παρεξηγήσει αν ξεσπάσουμε επειδή οι ορμόνες μας θα έχουν βαρέσει κόκκινο! Είναι λογικό, είναι συνηθισμένο και κυρίως όλα αυτά είναι μέσα και στη δική της καθημερινότητα!

Η έγκυος φίλη μας

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να δένονται και να αισθάνονται ασφαλείς αν έχουν ανθρώπους δίπλα τους που περνούν τα ίδια πράγματα με αυτούς. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζονται χρόνια, αρκεί να έχουν  κάποιες κοινές ανησυχίες και εμπειρίες. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους άντρες και τους φίλους που κάνουν στον στρατό.  

Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες βομβαρδίζονται από ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Το ξαφνικό κλάμα ή η ευερεθιστότητα είναι κάτι το συνηθισμένο. Παρόλα αυτά, είναι δύσκολο να κατανοηθούν από κάποιον που δεν τα έχει βιώσει ο ίδιος, είτε είναι άντρας είτε γυναίκα. Δεν υπάρχει κανένας ορθολογικός τρόπος για να εξηγήσουμε τους λόγους οι οποίοι οδηγούν στα ξαφνικά ξεσπάσματά μας!  

Οι εγκυμονούσες φίλες μας κατανοούν τις τυχαίες αλλαγές της διάθεσης μας, τα άγρια συναισθήματα μας. Δεν μας κρίνουν. Μας βοηθούν όταν είμαστε λυπημένες ή ανησυχούμε και μας κάνουν να γελάμε όταν περνάμε χρόνο μαζί. Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από τα ψώνια για τα ρούχα του μωρού με μια γυναίκα που δε θα μας κριτικάρει ούτε θα βαρεθεί. 

Φίλες και μετά την εγκυμοσύνη

Πέρα από την υποστήριξη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η φίλη μας είναι πολύ σημαντική και στις πρώτες μέρες με το μωρό μας! Λογικά, τα μωρά μας θα είναι κοντά στην ηλικία και θα μπορούμε να συμβουλευόμαστε άμεσα η μία την άλλη, γιατί ό, τι δυσκολία και να αντιμετωπίζουμε εμείς, κατά πάσα πιθανότητα την αντιμετωπίζει και η φίλη μας. Άλλαγμα πάνας, ξάγρυπνες νύχτες, κλάματα. Σκεφτείτε τι σας προβληματίζει και η φίλη σας θα έχει κάτι να συμπληρώσει. 

Η εγκυμοσύνη είναι διαφορετική για κάθε μαμά, αλλά γενικά, όλοι χρειαζόμαστε υποστήριξη, ενθάρρυνση και κάποιον να γελάμε και να κλαίμε παρέα! Η εγκυμοσύνη είναι μια αξέχαστη εμπειρία και μία φίλη μπορεί να την κάνει ακόμα πιο μοναδική! 

 

 

photo: Instagram/j.bleu

Πηγή: scarymommy.com

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας