Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-19 11:17:26 +0300 Οικολογικός καθαρισμός σε όλο το σπίτι Eco καθαρισμός σε όλο το σπίτι

Eco καθαρισμός σε όλο το σπίτι

Eco καθαρισμός σε όλο το σπίτι 470 900
Οικολογικός καθαρισμός σε όλο το σπίτι


-Εμπιστευτείτε το πράσινο σαπούνι για τον καθαρισμό του σπιτιού.
-Μην χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες ποσότητες απορρυπαντικών από αυτές που πραγματικά χρειάζονται.
- Χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα απορρυπαντικά, ανάλογα με την σκληρότητα του νερού και την τελική χρήση για καλύτερο αποτέλεσμα.
-Μην μπερδεύετε μεταξύ τους τα προϊόντα. Κάτι τέτοιο, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο, λόγω των ενώσεων που δημιουργούνται. 
-Προτιμήστε τα ανταλλακτικά απορρυπαντικών, αφού έτσι, γλιτώνετε περίπου το 75% των υλικών συσκευασίας.
-Μην ξεχνάτε! Βάλτε το χρησιμοποιημένο λάδι σε ένα μπουκάλι και πετάξτε το στα σκουπίδια. Ποτέ μην χύνετε το λάδι στο νεροχύτη.
-Επίσης μην αμελείτε τον φυσικό καθαρισμό του κλιματιστικού σας. Μουλιάστε τα φίλτρα σε ένα διάλυμα από ξίδι και ζεστό νερό για μία ώρα περίπου.

Φυσικός καθαρισμός
Χαλιά  - Πάτωμα - Τζάμια


Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό και αφαιρέστε τους λεκέδες, τρίβοντας το σημείο με μια σκληρή φυσική βούρτσα.
2 λίτρα καυτό νερό, 25 ml λευκό ξύδι, 25 ml αμμωνία και 50 περίπου γρ. μαγειρική σόδα είναι το ιδανικό, φυσικό μείγμα για τον καθαρισμό του πατώματος.
Καθαρίστε τα έπιπλα με νερό και ξίδι. Λίγο  baby oil διαλυμένο σε νερό θα δώσει επιπλέον λάμψη στα έπιπλα, αλλά και στα ξύλινα πατώματα. .
Γυαλίστε τα ασημικά σας με λεμόνι και τα τζάμια χρησιμοποιώντας ξύδι με ζετσό νερό. Τρίψτε τις επιφάνειες με εφημερίδες ή μια σκληρή βούρτσα για τους επίμονους λεκέδες.

Κουζίνα-Μπάνιο
Για τον καθαρισμό της κουζίνας (νεροχύτης και λοιπές επιφάνειες), διαλύστε μια κούπα ξίδι σε μία λεκάνη ζεστό νερό. Για να καθαρίσετε τον φούρνο, σκορπίστε αλάτι όσο αυτός είναι ακόμη ζεστός και έπειτα απομακρύνετε τους λεκέδες, μόλις κρυώσει χρησιμοποιώντας ένα πανί ποτισμένο σε ξύδι.  Για τους δύσκολους λεκέδες, χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο σφουγγαράκι με νερό και μαγειρική σόδα, ενώ για τις εξωτερικές επιφάνειες αρκεί το νερό με το λεμόνι. 

Μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας μαζί με άλλο τόσο ξίδι, αρκεί για να καθαρίσετε τις βουλωμένες αποχετεύσεις. Τοποθητήστε το μείγμα και έπειτα από 15 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό.
 Για την μπανιέρα και το νιπτήρα ανακατέψτε 4 κουταλιές μαγειρική σόδα, 8 κουταλιές ξύδι και τον χυμό από μισό λεμόνι.

Φυσικό άρωμα στο σπίτι
Ρίξτε λίγη μαγειρική βανίλια σε σκόνη  στο πάτωμα και ρουφήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια σκουπίστε το σπίτι κανονικά. Η μυρωδιά της βανίλιας που θα διαχέεται από την ηλεκτρική σκούπα θα κρατήσει για αρκετό καιρό. Επίσης μπορείτε να ρίξετε λίγη βανίλια και στα τασάκια για να μην μυρίζουν τα αποτσίγαρα.
Ρίξτε στο νεροχύτη σας τα κατακάθια του καφέ και μετά ξεπλύνετέ τον με νερό και απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές.  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας