Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 11:31:55 +0300 Χιλιάδες ζωές θα μπορούσε να σώσει ένα νέο, πολλά υποσχόμενο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β, σύμφωνα με τους ειδικούς. Eμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας

Eμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας

Eμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας 470 900
Χιλιάδες ζωές θα μπορούσε να σώσει ένα νέο, πολλά υποσχόμενο εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου με κωδική ονομασία 4CMenB παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων (ESPID), που πραγματοποιείται στη Χάγη.

Στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε συνολικά 1.800 παιδιά, το εμβόλιο έδειξε να προσφέρει 80% προστασία ενάντια στα περίπου 1000 στελέχη του μηνιγγιτιδόκοκκου Β που συλλέχθηκαν από όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, η δράση του φάνηκε να μην επηρεάζεται από άλλα εμβόλια.

Σε δεύτερη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 1.500 παιδιά, το εμβόλιο φάνηκε να προσφέρει προστασία ακόμα και όταν χρησιμοποιούνταν ως ενισχυτικό.

Η μηνιγγίτιδα Β αποτελεί την πιο κοινή και επικίνδυνη μορφή βακτηριακής μηνιγγίτιδας, καθώς εάν δεν ακολουθηθεί εγκαίρως η απαραίτητη θεραπεία μπορεί να αποβεί μοιραία μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Το 4CMenB βρίσκεται τώρα στη διαδικασία της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας