Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:43:59 +0200 Είναι μία απορία που αγχώνει πολλούς γονείς και κυρίως τις μητέρες. Ιδιαιτέρως όσους είναι νεοσύλλεκτοι στο club των γονέων. Eίμαι σωστός γονιός;

Eίμαι σωστός γονιός;

Eίμαι σωστός γονιός; 470 900
Άρθρο από Μαρία Ροδίτη
Είναι μία απορία που αγχώνει πολλούς γονείς και κυρίως τις μητέρες. Ιδιαιτέρως όσους είναι νεοσύλλεκτοι στο club των γονέων.
Είναι έντονο το άγχος και η ευθύνη του να φέρνεις ένα παιδί στη ζωή και να το μεγαλώνεις όσο καλύτερα μπορείς, που είναι περιττό να σκέφτεσαι αν είσαι σωστός στο ρόλο που έχεις αναλάβει. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να είσαι γονιός.

Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο. Όλοι κάνουμε λάθη, όπως κάνουμε και στην υπόλοιπη ζωή μας. Όπως έκαναν και οι δικοί μας γονείς, έτσι θα κάνουμε και εμείς.

Αρκεί να τα αναγνωρίζουμε, να τα παραδεχόμαστε και να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στο παιδί μας..

Αυτό που χρειάζεται το κάθε παιδί είναι φροντίδα και η αγάπη σας. Να  το ακούτε. Να το δέχεστε έτσι όπως είναι και όχι όπως εσείς θα επιθυμούσατε να γίνει. Αφήστε το να εκφραστεί ελεύθερα, έτσι ώστε να χτίσει την προσωπικότητα του.  Να αφουγκράζεστε την κάθε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας και αν δεν μπορείτε να την διαχειριστείτε μόνοι σας, καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Να είστε δίπλα  στο παιδί σας, αυθεντικά και με ειλικρίνεια και τότε θα είστε ένας καλός γονιός.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας