Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-13 16:11:46 +0200 Δυσλεξία: Όχι κυρία δασκάλα! Δεν μπορεί!

Δυσλεξία: Όχι κυρία δασκάλα! Δεν μπορεί!

Δυσλεξία: Όχι κυρία δασκάλα! Δεν μπορεί! 470 900
Μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν ιδανικό, αλλά ήταν το καλύτερο που μπορούσε.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία από το τετράδιο ενός δυσλεκτικού παιδιού. Ο μικρός δυσκολευόταν αρκετά στο σχολείο και δίνει μάχη με την δυσλεξία για να καταφέρει να αντιγράψει ότι χρειάζεται από τον πίνακα. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε την έκπληξη της μητέρας του όταν είδε τη σημείωση της δασκάλας στο κάτω μέρος του τετραδίου του γιού της: “Πιο όμορφα γράμματα, μπορείς”.

 

Η μητέρα βλέποντας το σχόλιο της δασκάλας, η οποία ενθάρρυνε τον μαθητή να προσπαθήσει κι άλλο, πρόσθεσε το δικό της σχόλιο στο τετράδιο του παιδιού και το έστειλε πίσω στο σχολείο. Όχι δεν μπορεί!

Παράλληλα χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στα social media για να μιλήσει για την προσωπική της εμπειρία και την ματαίωση που βιώνει το παιδί της.

Το μήνυμά της μητέρας: 

 

Όχι κυρία δασκάλα. Δεν μπορεί.

Πολύ σωστά σου απάντησε.

Γιατί ακόμα και το να καθίσει να συγκεντρωθεί να κάνει την Αντιγραφή για αυτό το παιδί είναι μια μάχη. Μάχη με τη δυσλεξία που έχει, με την έλλειψη συγκέντρωσης και γιατί δυστυχώς όταν έπρεπε κανεις δεν το βοήθησε να μάθει να κρατάει σωστα το μολύβι και να μην κουράζεται και πονάει.

Και σήμερα μου πήρε μισή ώρα να τον πείσω να κάνει αντιγραφή γιατί ματαίωσες την χθεσινή προσπάθεια του.

Κουράστηκα πια να βλέπω παιδιά να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους επειδή δεν τους δίνει κανεις το χρόνο, τον χώρο και τη φροντίδα που χρειάζονται για να ανθίσουν.

 

Μπορεί η δασκάλα του μαθητή να ήθελε να τον υποστηρίξει και να τον βοηθήσει να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο και να πιστεύει στον εαυτό του, αλλά τελικά η προτροπή της έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. 

 

 

source: www.dinfo.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας