Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-05-27 10:46:42 +0300 Μία καλοκαιρινή κατασκευή για να φτιάξετε με το παιδί σας! DIY: Καλοκαιρινά φρουτο-πιατάκια στο πι και φι!

DIY: Καλοκαιρινά φρουτο-πιατάκια στο πι και φι!

DIY: Καλοκαιρινά φρουτο-πιατάκια στο πι και φι! 470 900
Μία καλοκαιρινή κατασκευή για να φτιάξετε με το παιδί σας!

Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και επίσημα! Είναι η ιδανική ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με το μικρό μας  και να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας ! Πώς; Φτιάχνουμε εύκολες κατασκευές και περνάμε το χρόνο νας όμορφα και δημιουργικά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 5 πλαστικά πιατάκια
  • Νερομπογιές (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο, σκούρο πράσινο, κίτρινο, άσπρο)
  • Χαρτόνι (κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, ροζ, άσπρο)
  • Μαρκαδόροι (καφέ, κίτρινος, πορτοκαλής)
  • Ψαλίδια
  • Κόλλα

Τι πρέπει να κάνουμε:

Αρχικά βάφουμε τα πιατάκια μας ένα κόκκινο, ένα πορτοκαλί, ένα πράσινο, ένα σκούρο πράσινο  και ένα κίτρινο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Χρησιμοποιώντας το σχήμα από ένα πιάτο, σχεδιάζουμε έναν κύκλο σε κάθε χαρτόνι και συνεχίζουμε ανάλογα με το φρούτο που θέλουμε να κάνουμε:

Για το μήλο:

Στο κόκκινο πιατάκι κολλάμε το άσπρο στρογγυλό χαρτόνι που κόψαμε και φροντίζουμε να είναι λίγα εκατοστά μικρότερο στη διάμετρο. Το κόβουμε στα δύο και με τον καφέ μαρκαδόρο σχεδιάζουμε τα κουκούτσια.

 Για το πορτοκάλι:

Παίρνουμε το πορτοκαλί πιάτο και το πορτοκαλί χαρτόνι.  Σχεδιάζουμε στο χαρτόνι 8 τρίγωνα που να ενώνουν τις κορυφές τους (όμοιο με το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού) και το κόβουμε με το ψαλίδι. Κολλήστε το πάνω στο πιάτο και το πορτοκάλι σας είναι έτοιμο!

Για το λεμόνι:

Κάνουμε ακριβώς ότι και παραπάνω, με μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε το κίτρινο χαρτόνι και το κίτρινο πιάτο

Για το ακτινίδιο:

Κόβουμε το πράσινο χαρτόνι και  το κολλάμε στο πράσινο πιάτο. Έπειτα παίρνουμε το σκούρο πράσινο χαρτόνι, το κόβουμε σε σχήμα κύκλου και κάνουμε μία οβάλ τρύπα στη μέση. Το κολλάμε πάνω από το προηγούμενο χαρτόνι και ζωγραφίζουμε τα μαύρα σποράκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του ακτινιδίου.

Για το καρπούζι:

Παίρνουμε ένα ακόμα πράσινο πιατάκι και ένα ροζ χαρτόνι. Κόβουμε το ροζ χαρτόνι σε σχήμα ενός μικρού κύκλου και το κολλάμε στο κέντρο του πιάτου. Το κόβουμε στα δύο και ζωγραφίζουμε με το μαύρο μαρκαδόρο τα κουκούτσια του!

Τόσο απλά!

Πηγή: craftsbyamanda.com

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας