Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-30 11:20:07 +0300 Πες μου σε ποιο τρίμηνο είσαι για να σου πω τι πρέπει να τρως. Διατροφή ανά τρίμηνο

Διατροφή ανά τρίμηνο

Διατροφή ανά τρίμηνο 470 900
Πες μου σε ποιο τρίμηνο είσαι για να σου πω τι πρέπει να τρως.
Η διατροφή της μέλλουσας μαμάς είναι ιδιαίτερως σημαντική τόσο για την ίδια όσο και για το έμβρυο. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο  πρέπει να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις κατηγορίες τροφίμων: γαλακτοκομικά προιόντα, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κρεατικά, αυγά, υδατάνθρακες και λίπη.

A' τρίμηνο
Κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης πρέπει να καταναλώνονται τροφές πλούσιες σε φυλλικό όξυ και σίδηρο. Λαχανικά, όσπρια, μοσχάρι δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο της μέλλουσας μαμάς. Καθώς 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα θεωρούνται απαραίτητα.

Β' τρίμηνο
Κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης η πρόσληψη σε φυλλικό οξύ και σίδηρο συνεχίζεται κανονικά αλλά εμπλουτίζεται με τροφές που καλύπτουν ανάγκες σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λίπος. Απαιραίητη είναι και η πρόσληψη σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D. Για το λόγο αυτό δεν παραλείπουμε το γάλα μας!

Γ' τρίμηνο
Οι ανάγκες της μέλλουσας μητέρας και του εμβρύου στο τρίτο τρίμηνο ολοένα και αυξάνονται μιας και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Οι αυξημένες ανάγκες σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες παραμένουν. Η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων είναι απαραίτητη για την κάλυψη του ασβεστίου και του μαγνησίου, πλην των περιπτώσεων όπου λαμβάνεται ειδικό συμπλήρωμα. Δεν ξεχνάμε την καλή ενυδάτωση του οργανισμού, ενώ οι Αυξημένες ανάγκες σε φυλικό οξύ, σίδηρο και ω-3 λιπαρά παραμένουν.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας