Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 13:59:21 +0300 Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), παρουσίασε πρόσφατα μια νέα έκδοσή της το βιβλίο «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» για παιδιά και εφήβους, με χορηγό την WIND. Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό

Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό

Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό 470 900
Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), παρουσίασε πρόσφατα  μια νέα έκδοσή της το βιβλίο «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» για παιδιά και εφήβους, με χορηγό την WIND.

Τo βιβλίο, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, περιέχει τρεις και μία ιστορίες για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

Ήρωες του βιβλίου, θύτες και θύματα, σε μια αλυσίδα φόβου μέσα από οθόνες κινητών, υπολογιστών, τάμπλετς. Παιδιά σημερινά όπως ο Κωνσταντής για τον οποίο όλοι νομίζουν ότι είναι αυτός που στέλνει απειλητικά μηνύματα από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, οι τρεις φίλοι Φάνης, Μάρκος , Παντελής οι οποίοι για αστείο βιντεοσκόπησαν τη Μαρία στα αποδυτήρια και έστειλαν το βιντεάκι σε όλους, η Μαρία που εκφοβίζεται από την e-Μάγισσα και δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι αφού κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου.
Ένα βιβλίο που δίνει δύναμη στον αναγνώστη για να κάνει DELETE  στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

Με τη συμβολή άξιων και βραβευμένων δημιουργών στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας δημιουργήθηκε ένα βιβλίο-εργαλείο για μεγάλα παιδιά και εφήβους, αλλά και για τα χέρια των εκπαιδευτικών/γονιών με θέμα τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου. Ένα θέμα που γίνεται αφορμή να δημιουργούνται δυσάρεστες και πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους. 

Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν τους σκοπούς της ΕΨΥΠΕ.

Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα
Σχεδιασμός: Διατσέντα Παρίση
Με την υποστήριξη της WIND
 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας