Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-06-24 15:15:19 +0300 Ένα γλυκό, τρεις παραλλαγές! Διαλέξτε την αγαπημένη σας! Cheesecake, εύκολα και γρήγορα!

Cheesecake, εύκολα και γρήγορα!

Cheesecake, εύκολα και γρήγορα! 470 900
Ένα γλυκό, τρεις παραλλαγές! Διαλέξτε την αγαπημένη σας!

Ένα από τα κλασικά γλυκά που όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι πάντα από τα αγαπημένα μας!  Το cheesecake, ένα δροσερό και γλυκόξινο γλυκό, είναι το ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες!  

Εμείς βρήκαμε για εσάς τρείς διαφορετικές συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα! Cheesecake κλασικό με φράουλα, cheesecake λεμόνι και cheesecake σοκολάτα! Εσείς ποιο προτιμάτε;  

Cheesecake φράουλα 


Η κλασική, εύκολη και γρήγορη συνταγή, που πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους!

Υλικά:
Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα (τύπου Digestive)
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 600 γρ. κρέμα τυριού
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 

Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 2 κουτ. σούπας νερό

Διαδικασία:
Ξεκινάμε από τη βάση μας. Βάζουμε στο multi τα μπισκότα μας και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. 
 
Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ και ύψους 4 εκ. και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
 
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και ανακατέυουμε με το σύρμα. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχει να ενωθόύν τα υλικά και να προκύψει μία λεία κρέμα. 

Αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στη βάση, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
 
Ωστόσο, ετοιμάζουμε την επικάλυψή μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και αφού βγάλουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Έτοιμο!


Cheesecake λεμόνι


Δροσερό, καλοκαιρινό, ό,τι πρέπει για τους λάτρεις των ξινών γεύσεων!

Υλικά:
Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα (τύπου Digestive)
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 800 γρ.τυρί κρέμα 
  • 4 ολόκληρα αυγά 
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 55 γρ. κρέμα γάλακτος 

Για την επικάλυψη

  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 3 αυγά 
  • 250 γρ. χυμός λεμονιού
  • 250 γρ. βούτυρο 

Διαδικασία:
Ξεκινάμε από τη βάση μας. Βάζουμε στο multi τα μπισκότα μας και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.  

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ και ύψους 4 εκ. και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα χτυπάμε με το μίξερ. Μόλις το μείγμα μας μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σχηματιστεί μία καλά ομογενοποιημένη κρέμα. άζουμε αυτό το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε στους 180ºC για 40-50 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφού γίνει, το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το χυμό λεμπονιού, αφού πρώτα τον έχουμε σουρρώσει καλά και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά φωτιά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. και αφού τα ανακατέψουμε  προσθέτουμε το μείγμα στον χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ωστόσο, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε και πάλι να κρυώσει. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο,το προσθέτουμε στο γλυκό μας και το cheesecake λεμόνι είναι έτοιμο!  


Cheesecake σοκολάτα


Ένας σοκολατένιος πειρασμός που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 

Υλικά:
Για τη βάση

  • 400γρ μπισκότα (τύπου Digestive)
  • 200γρ βούτυρο
  • 2 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή nutella

Για την κρέμα

  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα άχνη
  • 400 γρ μερέντα ή nutella

Για την επικάλυψη

  • Προαιρετικά λίγο σιρόπι σοκολάτας

Διαδικασία:
Ξεκινάμε από τη βάση μας. Βάζουμε στο multi τα μπισκότα μας και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη μερέντα και περιχύνουμε με το μείγμα μας τα μπισκότα. 

Βάζουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ και ύψους 4 εκ. και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την σοκολατένια κρέμα μας βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπάμε καλά με το σύρμα ή με μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Απλώνουμε πάν στη βάση μας και το βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες! Γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας και το cheesecake μας είναι έτοιμο!

 

Δείτε εδώ τα καλύτερα μίξερ της αγοράς με έκπτωση 10%!

 

Πηγή: ediva.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας