Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-10-11 11:21:21 +0300 Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στο The Hub Events Bobos Arts Festival: To Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Πόλης

Bobos Arts Festival: To Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Πόλης

Bobos Arts Festival: To Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Πόλης 470 900
Το The Hub Events ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά, με μια νέα σειρά εκδηλώσεων το The Hub Kids

Bobos Arts Festival, ένα ολοήμερο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ ειδικά σχεδιασμένο για μικρούς τεχνόφιλους!

Μια μέρα γεμάτη μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και ποιοτικό παιχνίδι. 

Μια διαφορετική πρόταση, η οποία έρχεται να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους μέσα από μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών δράσεων. Αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή σημασία της τέχνης στη ζωή μας, αλλά και τον καθοριστικό της ρόλο στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών, σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει τα παιδιά σε επαφή με διάφορες μορφές τέχνης, βοηθώντας τα μέσα από την εξοικείωση με αυτές, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν και φυσικά να διασκεδάσουν παίζοντας. 

Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, οι εκπληκτικοί Burger Project θα παρουσιάσουν το «Μαμά θα κάνω μπάντα», μία απ’ τις πιo επιτυχημένες παιδικές μουσικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, με φανατικούς μικρούς αλλά και μεγάλους ακροατές. Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο κύριος Κιχ και το μουσικό κουτί των ήχων» της Ομάδας Κοπέρνικος, ένα έργο από τους βραβευμένους με το Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη. Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια ευρηματική παράσταση για τον ήχο και τα μουσικά ηχοχρώματα. 

Λίγο αργότερα μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την μοναδική Ξένια Καλογεροπούλου, η οποία με τον μαγευτικό της τρόπο θα αφηγηθεί παραμύθια από το καινούριο της βιβλίο «Παραμύθια με την Ξένια» (Εκδόσεις Μάρτης). Τέλος, η ομάδα της Nannuka θα παρουσιάσει «Το ΟΥΦ…που έγινε ουφφφφ!» μια ξεχωριστή ιστορία, ένα δραματοποιημένο παραμύθι, το οποίο θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους και θα τους μεταφέρει από το ΟΥΦ της έντασης στο ουφφφφ της χαράς και ξεγνοιασιάς!

Ταυτόχρονα στον κυρίως χώρο του φεστιβάλ, ειδικά σχεδιασμένα εικαστικά εργαστήρια θα διεξάγονται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας: Τι είναι το χρώμα και πώς φτιάχνεται; Η ιστορία ενός πορτραίτου. Τα όνειρά μας μέσα από την ιστορία της τέχνης και η Ελληνική μυθολογία μέσα από τα μάτια των παιδιών και της τεχνολογίας του 3D mapping, είναι μερικά μόνο από τα θέματα των πρωτότυπων εικαστικών εργαστηρίων από τα οποία μπορούν να επιλέξουν οι μικροί επισκέπτες. 

Το θεατρικό κομμάτι της εκδήλωσης θα συμπληρώσει το British Council, το οποίο στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives, θα παρουσιάσει ένα θεατρικό εκπαιδευτικό εργαστήρι βασισμένο στο έργο του William Shakespeare. Ενώ υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών της σχολής Music 4 Kids, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής και αυτοσχεδιάζοντας με διάφορα όργανα θα βιώσουν το ρόλο του μουσικού από πρώτο χέρι. Τέλος, ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Χρίστος Καλουντζόγλου θα παρουσιάσει ένα ιδιαίτερο εργαστήρι δημιουργικής γραφής, στο οποίο τα παιδιά θα μάθουν τα μυστικά της γραφής μιας ιστορίας και θα φτιάξουν το δικό τους «βιβλίο». 

Παράλληλα με τις πολιτιστικές δράσεις, θα φιλοξενηθεί στο χώρο μια έκθεση από επιλεγμένες εταιρείες παιδικών προϊόντων με ξεχωριστά στο είδος τους προϊόντα, όπως είναι το καλό παιδικό βιβλίο, το ποιοτικό παιχνίδι αλλά και τα μοναδικά ρούχα και αξεσουάρ. 

Το καφέ-bar του χώρου θα λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, προτείνοντας μικρά υγιεινά γεύματα και φυσικούς φρουτοχυμούς της εταιρείας Nova Gea στους μικρούς επισκέπτες. 

Οι δράσεις του φεστιβάλ απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και άνω. 

Δείτε όλες τις δράσεις εδώ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας