Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 13:47:38 +0300 7 tips για την παιδική διατροφή από τον ατμομάγειρα και μίξερ Beaba. Beaba-Tips διατροφής

Beaba-Tips διατροφής

Beaba-Tips διατροφής 470 900
7 tips για την παιδική διατροφή από τον ατμομάγειρα και μίξερ Beaba.

1. -Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφική τροποποίηση του μωρού, διότι αν δεν γίνει με σύνεση εγκυμονούν κίνδυνοι.

2. Η αύξηση συστατικών στη διατροφή του μωρού που γίνεται με υπερβολική προσοχή, δηλαδή πριν από την ηλικία των τεσσάρων (4) μηνών, μπορεί να προκαλέσει διάφορους τύπους αλλεργίες, όπως είναι το έκζεμα ή οι τροφικές αλλεργίες.
Αυτός ο κίνδυνος συνήθως εμφανίζεται με την κατάποση τροφών που ανήκουν σε ομάδες που έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους (αυγά, ψάρια, εξωτικά φρούτα, κλπ).

3. Για τους ίδιους λόγους, η πρόσθεση γλουτένης στη διατροφή μωρών ηλικίας κάτω των έξι (6) μηνών αυξάνει τις πιθανότητες πρόκλησης κολικών συμπτωμάτων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις με προδιάθεση.

4. Η αύξηση συστατικών στη διατροφή του μωρού επισύρει μείωση στην κατανάλωση του γάλατος. Λόγω της μειωμένης ποσότητας γάλατος όμως, θα πρέπει να προστεθούν στην διατροφή γαλακτοκομικά προϊόντα, για να μην μειωθούν τα ποσοστά ασβεστίου στον οργανισμό του παιδιού. 

5. Η έλλειψη ασβεστίου σ’ αυτήν την ηλικία αυξάνει τους κινδύνους εμφάνισης οστεικών καταγμάτων, στην ενήλικη ζωή του παιδιού.

6. Η εκπαίδευση στις γεύσεις επιτυγχάνεται κατά τη περίοδο της διατροφικής τροποποίησης του μωρού.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτής της περιόδου, προτείνεται επίσης να μην προστίθενται στη διατροφή το αλάτι και η ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες, ούτως ώστε να μην αναπτυχθεί η ανάγκη του ατόμου, σε γλυκές ή αλμυρές τροφές.

7. Το παιδί θα πρέπει να τρέφεται με πραγματικές τροφές, και η ποικιλομορφία τους μπορεί να προλάβει διαταραχές στη διατροφική συμπεριφορά ενός ενήλικου ατόμου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας