Mάθετε περισσότερα

Face large

Στέλιος Μαντούδης

Αναπτυξιολόγος – Εργοθεραπευτής

Σπούδασε εργοθεραπεία  στο Τ.Ε.Ι  Αθήνας και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, στην Αναπτυξιακή Εκτίμηση με την κλίμακα  Bayley, movement ABC. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ερεύνα και έχει πάρει μέρος σε αρκετές παιδιατρικές μελέτες, που έχουν πραγματοποιηθεί στα Δημόσια Νοσοκομεία. Είναι δημιουργός της Ανιχνευτικής Δοκιμασίας Σχολικής Ετοιμότητας Α΄ ΤΕΣΤ, για την οποία βραβεύτηκε από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία. Ενώ συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την ερεύνα και την μελέτη νέων αναπτυξιακών δοκιμασιών για τα παιδιά και τους εφήβους. Είναι γραμματέας στην εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας εφήβων που έχει ως  αντικείμενο την διάδοση της γνώσης γύρω από θέματα αναπτυξιακής υγείας για παιδιά και εφήβους. Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά νοσοκομεία όπως το Ιατρικό κέντρο Αθηνών  και το  Ιασώ, με την ειδικότητα του παιδιατρικού εργοθεραπευτή.  Παράλληλα είναι επί  δεκαέξι συνεχή έτη, είναι επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας αναπτυξιακής παιδιατρικής στη Β΄ πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου παραδίδει μαθήματα σε ειδικευόμενους παιδίατρους. Είναι εισηγητής στα σεμινάρια για την απόκτηση της πιστοποίησης της Ανιχνευτικής  Δοκιμασίας Α΄ ΤΕΣΤ, που απευθύνονται σε Παιδίατρους και Ειδικούς θεραπευτές. Αρθρογραφεί  σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, εφημερίδες, ενώ έχει δώσει  πολλές συνεντεύξεις στην τηλεόραση. Είναι υπεύθυνος στα τρία κέντρα που λειτουργούν στην Αθήνα, κάνοντας διάγνωση και σχεδιάζοντας την παρέμβαση για παιδιά με αναπτυξιακές  μαθησιακές  και συναισθηματικές διαταραχές, μαζί με την επιστημονική του ομάδα, που αποτελείται από παιδονευρολόγους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς.

Επαγγελματική Εμπειρία

1992- Κέντρο 'Ανάπτυξη' Κίνηση-Ομιλία-Συμπεριφορά-Μάθηση. Επιστημονικός Υπεύθυνος.

1991- Επιστημονικός Συνεργάτης της Α' Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία' του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαγνωστικές αξιολογήσεις παιδιών με διαταραχές κινητικές-συμπεριφοράς-μαθησιακές. Συμμετοχή σε ερευνητικά πρωτόκολλα. Εκτίμηση της νευροφυσιολογικής ανάπτυξης πρόωρων νεογνών χαμηλού βάρους στις ηλικίες 1 έως 3 ετών και την επίδραση ενδεδειγμένης αγωγής σε αυτήν.

Επιστημονικές συνεργασίες

1999- Επιστημονική Συνεργασία για τη Διάγνωση Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών Παιδιών - Εφήβων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Οργάνωση Προληπτικού Αναπτυξιακού Έλεγχου στους Δημοτικούς Σταθμούς και στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Βύρωνα.

Οργάνωση Προληπτικού Αναπτυξιακού Έλεγχου στους Δημοτικούς Σταθμούς Παλαιού Ψυχικού - Φιλοθέης.

Παιδαγωγικό Πρόγραμμα εμπλουτισμένο με εκπαιδευτικό υλικό και ερεθίσματα που εξασκούν και βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες των παιδιών προσχολικής ηλικίας easy learning. Αναδεικνύοντας τις ικανότητες και τα ταλέντα των παιδιών στο Δημόσιο νηπιαγωγείο Φιλοθέης. 

2001- Μέλος στην Επιστημονική Ομάδα του follow-up βρεφών που νοσηλεύτηκαν στην μονάδα εντατικής νοσηλείας του Ιασώ.

Follow-up βρεφών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. 

Επιστημονικός Συνεργάτης του Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων ‘Αγία Σοφία’Ανιχνευτικός Έλεγχος Σχολικής Ετοιμότητας Δήμων Βύρωνα-Μοσχάτου

2006- Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα Εκτίμηση Πρώιμων Μαθησιακών Ικανοτήτων με το Α’ Τέστ.

2007- Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε ψυχολόγους – εργοθεραπευτές – λογοθεραπευτές στην χορήγηση του Α’ Τέστ.  

2008- Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε παιδίατρους στην χορήγηση του Α’ Τέστ.Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Σύλλογο Ιδιωτών Παιδιάτρων Χανίων Κρήτης στην χορήγηση του Α’ Τέστ.Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Σύλλογο Ιδιωτών Παιδιάτρων Πάτρας στην χορήγηση του Α’ Τέστ.

2009- Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Γενικών Παιδιάτρων στην Ανιχνευτική Δοκιμασία με το Α’ Τέστ Αμφιθέατρο Νοσοκομείου Παίδων ‘ΑγλαЇα Κυριακού’

Τιμητικές Διακρίσεις

Βραβείο από την Παιδιατρική Εταιρία

Βραβείο από το Δήμο Βύρωνα για την εθελοντική εργασία στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου.

Ομιλίες

02-12-2009 Εισήγηση με θέμα: ‘Ανιχνευτική Αναπτυξιακών δυσκολιών στις προσχολικές τάξεις’ οργανώθηκε από τη σχολική σύμβουλο ΠΑ 2 Περιφέρειας Νομαρχίας Αθηνών.

10-11-2009 Εκπαιδευτικό Διήμερο Σχολική Ετοιμότητα

09-10-2010 Εκπαιδευτικό Διήμερο Παιδιατρικής Ενημέρωσης Εφ’όλης της Ύλης Pierce College Αγ.Παρασκευή Αττικής, εισηγητής με θέμα: Πρόληψη των μαθησιακών Δυσκολιών Αναπτυξιακοί Δείκτες που σχετίζονται με την ομαλή φοίτηση των παιδιών στο σχολείο. 

2009 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής

2009 Παρουσίαση ερευνητικού πρωτοκόλλου της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Λήμνος.

2010 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Αθηνών Β΄Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ θέμα: Σχολική Ετοιμότητα

Άρθρα του ίδιου ειδικού


Οι υποστηρικτές μας