Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-25 12:55:33 +0300 7+1 απορίες που είναι κοινές σχεδόν σε κάθε μέλλουσα μαμά! Οι πιο κρίσιμες απορίες της μέλλουσας μαμάς

Οι πιο κρίσιμες απορίες της μέλλουσας μαμάς

Οι πιο κρίσιμες απορίες της μέλλουσας μαμάς 470 900
7+1 απορίες που είναι κοινές σχεδόν σε κάθε μέλλουσα μαμά!

Το πρώτο διάστημα που μαθαίνουμε ότι μέσα μας μεγαλώνει ένα μικροσκοπικό πλασματάκι, νιώθουμε ότι ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν! Δεκάδες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας και φυσικά ακόμα περισσότερες απορίες! 

Ποιοι είναι όμως οι κυριότεροι προβληματισμοί  μίας μέλλουσας μαμάς στην αρχή της εγκυμμοσύνης της; 

  1. Δε νιώθω ότι είμαι έγκυος

Πολύ πιθανά να μην έχετε τον πρώτο καιρό τις ναυτίες που όλες λένε ότι έχουν, να μη νιώθετε κουρασμένες και γενικότερα να μην έχετε κάποια εμφανή συμπτώματα. Μην ανησυχείτε, δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι και στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες γυναίκες τον πρώτο καιρό, δεν έχουν κανένα απολύτως σύμπτωμα που θα τις κάνει να συνειδητοποιήσουν πως είναι έγκυοι.

  1. Δεν μπορώ να φάω

Δεν είναι ανάγκη από τη στιγμή που θα μάθετε τα χαρούμενα νέα της εγκυμοσύνης σας, να αλλάξετε και τις διατροφικές σας συνήθειες. Δεν μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε για δυο από εκεί που είχατε συνηθίσει σ’ έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Το σώμα της γυναίκας έχει από τη φύση του αποθέματα, ώστε να μπορεί να θρέψει και να μεγαλώσει το μωρό.Το μόνο που πρέπει εσείς να κάνετε, είναι να μην παραλείπετε γεύματα και να προτιμάτε να τρώτε υγιεινά, ώστε να παίρνετε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεστε.

  1. Είχε τύχει να πιω αλκόολ πριν μάθω ότι είμαι έγκυος

Η αλήθεια είναι πως έχουν ειπωθεί πολλά για την κατανάλωση αλκόολ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το σωστό όμως είναι,τη συγκεκριμένη περίοδο να μην πίνουμε καθόλου και να απέχουμε πλήρως από τα αλκοοούχα ποτά, καθώς μπορεί να βλάψουν την υγεία του μωρού μας. Θεωρείται όμως απίθανο να έχουμε προκαλέσει κάτι στην υγεία του παιδιού μας, ακόμα κι αν είχαμε πιει λίγο παραπάνω στις αρχές.

  1. Η εγκυμοσύνη μου δεν ήταν προγραμματισμένη κι έτσι δεν έπαιρνα από πριν φολικό οξύ

Τροφές όπως το ψωμί και τα δημητριακά είναι εμπλουτισμένες με φολικό οξύ, άρα αν η διατροφή σας πριν την εγκυμοσύνη ήταν πλήρηςκαι δεν αποκλείατε κάποια τρόφιμα από τη διατροφή σας, τότε να είστε ήσυχη πως ο οργανισμός σας είναιαπόλυτα υγιής. Παρ’ όλα αυτά όμως θα πρέπει να τον ενισχύσετε παίρνοντας την συνιστώμενη, από τον γυναικολόγο σας, ποσότητα.

  1. Έχω κάτι περίεργους πόνους στην κοιλιά

Δε θα πρέπει να αγχώνεστε κάθε φορά που πονάτε, ειδικά στις αρχές της εγκυμοσύνης σας, είναι αναμενόμενοι κάποιοι πόνοι στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Αυτό συμβαίνει, διότι μεγαλώνουν τα τοιχώματα της μήτρας μας και θα μοιάζουν περίπου με τους πόνους που έχουμε στην περίοδο, αλλά σε πολύ πιο ήπια μορφή. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, εκτός βέβαια κι αν υπάρξει αιμορραγία, όπου θα πρέπει να επικοινωνήσουμε το συντομότερο με τον γιατρό μας.

  1. Δεν ακούω καλά το μωρό μου

Το αν ακούτε ή όχι το μωρό σας κι αν νιώθετε να σας κλωτσάει, έχει σχέση και με το σωματότυπό σας, δηλαδή το ύψος σας, αλλά και από το πόσο σφιχτοί είναι οι μύες του στομαχιού σας. Αν ο γιατρός σας σάς διαβεβαιώνει, πως όλα βαίνουν φυσιολογικά, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

  1. Πίνω καφέ, ώστε να μην έχω τόση υπνηλία

Αν νιώθετε πως ο καφές μπορεί να σας τονώσει και να σας ξυπνήσει, τότε απλά έχετε στο νου σας να μην το παρακάνετε με την ποσότητα που πίνετε. Το ίδο ισχύειο βέβαια και με το τσάι, καθώς κι εκείνο περιέχει καφεΐνη.

  1. Μπορώ να κάνω αεροπορικό ταξίδι;

Οι περισσότεροι λένε πως μέχρι την 36η εβδομάδα κύησης, μπορούμε να κάνουμε άφοβα ταξίδια με το αεροπλάνο. Από ‘κει κι έπειτα όμως υπάρχουν κι αρκετές αεροπορικές εταιρίες οι οποίες δεν επιτρέπουν την πτήση. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρετε έγκριση από τον γυναικολόγο σας και να το συζητήσετε μαζί του, ώστε να έχετε μαζί σας και κάποιο πιστοποιητικό ότι μπορείτε να ταξιδέψετε.

Πηγή: motherandbaby.com.au

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας