Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-08-23 16:26:18 +0300 Άνοιγμα Σχολείων: Ποια σενάρια εξετάζονται

Άνοιγμα Σχολείων: Ποια σενάρια εξετάζονται

Άνοιγμα Σχολείων: Ποια σενάρια εξετάζονται 470 900
Αν τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι τώρα, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία οι δείκτες. Αν τα κρούσματα είναι έτσι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα παιδάκια να πάνε.

 

Οι περισσότεροι μπορεί ήδη να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές και να ετοιμάζουν τη λίστα με τα σχολικά είδη που θα χρειαστούν, όμως ακόμα οι μαθητές δεν είναι σίγουροι για το πως θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. 

 

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, το κουδούνι θα χτυπήσει και τα σχολεία θα γεμίσουν πάλι με τις φωνές των παιδιών και των δασκάλων τους, το μόνο που μένει να επιβεβαιωθεί είναι τι θα ισχύσει με τις μάσκες και τα διαγνωστικά τεστ. 

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στο τέλος του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει. Για την ώρα φαίνεται πως έχει προταχθεί η ισχυρή σύσταση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για χρήση μάσκας και διενέργεια test, μια μέθοδος που ακολουθούν και άλλες χώρες.

 

“Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών τις οποίες τηρούμε πιστά για αυτό και εως τωρα έχουμε παει καλά οσον αφορα τη διασπορά τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το τι θα ισχύσει” επισημαίνει σχετικά ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη δήλωσε “Αν τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι τώρα, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία οι δείκτες. Αν τα κρούσματα είναι έτσι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα παιδάκια να πάνε με μάσκα στο σχολείο”.


 

Οι γονείς ακόμα χρειάζεται να είναι προσεκτικοί με τις νέες μεταλλάξεις, να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, αν παρουσιάζουν συμπτώματα και να διενεργούν τακτικά τεστ. Το παραπάνω κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και οι γονείς χρειάζεται πάντα να συμβουλεύονται το γιατρό τους. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας