Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-04-05 15:39:11 +0300 Έρευνα: Το άγχος που προέρχεται από την ανατροφή των παιδιών επηρεάζει τη σχέση και την επικοινωνία του ζευγαριού

Έρευνα: Το άγχος που προέρχεται από την ανατροφή των παιδιών επηρεάζει τη σχέση και την επικοινωνία του ζευγαριού

Έρευνα: Το άγχος που προέρχεται από την ανατροφή των παιδιών επηρεάζει τη σχέση και την επικοινωνία του ζευγαριού 470 900
Αυτή η έρευνα ρίχνει φως στον τρόπο που πολλά νέα ζευγάρια επηρεάζονται από τον ερχομό του νέου μέλους στο σπίτι.

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ (M Zemp et al, 2017), αποκαλύπτει αυτό που μπορεί να υποπτευομαστε ήδη. Το άγχος που έχουν οι γονείς για την ανατροφή και την φροντίδα των παιδιών τους μπορεί να επηρεάσει αρκετά αρνητικά την σχέση μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η αγωνία που βιώνουν οι γονείς έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο βαθμός της ικανοποίησης που λαμβάνουν από τη σχέση τους, ενώ παράλληλα επηρεάζεται η επικοινωνία του ζευγαριού. Όσο πιο πολύ άγχος υπάρχει για την ανατροφή των παιδιών, τόσο λιγότερη η ευχαρίστηση που παίρνουν από τη σχέση και τόσο πιο φτωχή η επικοινωνία του κάθε μέλους προς το άλλο αντίστοιχα. 

 

Αυτή η έρευνα ρίχνει φως στον τρόπο που πολλά νέα ζευγάρια επηρεάζονται από τον ερχομό του νέου μέλους στο σπίτι αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν αυτό που τους συμβαίνει. Είναι σημαντικό, οι γονείς να αναγνωρίσουν, πως οι αλλαγές που μπορεί να παρατηρούν στη μεταξύ τους σχέση, μπορεί να οφείλονται αποκλειστικά στην πίεση που συνδέεται με την ανατροφή του μωρού. Αναγνωρίζοντας τη δοκιμασία που βιώνουν σαν οικογένεια, ίσως να προσπαθήσουν περισσότερο να περάσουν όμορφα με τον/την σύντροφό τους και να φροντίσουν τον τρόπο που επικοινωνούν σαν ζευγάρι. 

 

Γνωρίστε περισσότερα για τη σχέση σας με τον/την σύντροφό σας σε ένα διαδυκτιακό μάθημα

 

Αν βρίσκεστε σε μία περίοδο, που δουλεύετε την επικοινωνία με το ζευγάρι σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο Masterclass, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Myparenthood.gr, όπου η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Ματίνα Σωτηροπούλου, θα μιλήσει για την “Επικοινωνία του Ζευγαριού”

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το MasterClass, ΕΔΩ. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας