Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-21 11:35:01 +0300 Η σχέση που θα αναπτύξει ένα μωρό με τις διάφορες τροφές καθορίζεται ήδη κατά την εμβρυϊκή του ηλικία, υποστηρίζουν γάλλοι επιστήμονες. Aπό τη μήτρα επιλέγουμε γεύσεις

Aπό τη μήτρα επιλέγουμε γεύσεις

Aπό τη μήτρα επιλέγουμε γεύσεις 470 900
Η σχέση που θα αναπτύξει ένα μωρό με τις διάφορες τροφές καθορίζεται ήδη κατά την εμβρυϊκή του ηλικία, υποστηρίζουν γάλλοι επιστήμονες.

Το τι τρώει η μαμά μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της καθορίζει τι θα τρώμε εμείς στο μέλλον!

«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα είναι επιρρεπής στο περιβάλλον της και οτιδήποτε καταναλώνει, σε μια συγκεκριμένη ποσότητα, φτάνει και στο έμβρυο» αναφέρει ο δρ Σαάλ. «Κάτι τέτοιο», προσθέτει, «συμβαίνει ενόσω ο εγκέφαλος βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη και για τον λόγο αυτόν θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ως προς τη διαμόρφωση της γεύσης του μωρού». Οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης, στη Ντιζόν, εξέτασαν 24 μωρά των οποίων κάποιες μαμάδες είχαν φάει μπισκότα γλυκάνισου στο δεκαήμερο πριν γεννήσουν. Σε πειράματα που πραγματοποίησαν λίγες μόλις ώρες μετά την γέννηση των παιδιών και τέσσερις μέρες αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά των οποίων οι μαμάδες είχαν φάει τα εν λόγω μπισκότα αναγνώριζαν και απολάμβαναν τη γεύση του γλυκάνισου.

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας