Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 12:38:59 +0300 24ωρη πανελλαδική απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς την Πέμπτη Aπεργία στους παιδικούς σταθμούς

Aπεργία στους παιδικούς σταθμούς

Aπεργία στους παιδικούς σταθμούς 470 900
24ωρη πανελλαδική απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς την Πέμπτη
Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για όλο το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών μεθαύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ), με αφορμή τη συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς.


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για προσπάθεια κατάργησης του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών σταθμών. "Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια του εξουθενωτικού ωραρίου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση" σημειώνει στο κάλεσμά της. "Η συρρίκνωση των δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση" υπογραμμίζει.

Πηγή: imerisia

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας