Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 15:47:26 +0200 Η διαδικασία αναβάθμισης της ασφάλειας ενός χώρου, έναντι παιδικών τραυματισμών για παιδιά ηλικίας από 0 έως 4 ετών. Βabyproofing

Βabyproofing

Βabyproofing 470 900
Η διαδικασία αναβάθμισης της ασφάλειας ενός χώρου, έναντι παιδικών τραυματισμών για παιδιά ηλικίας από 0 έως 4 ετών.

Τι είναι το babyproofing;

Το babyproofing είναι η τεχνική επέμβαση των ειδικών μηχανικών ασφάλειας στο χώρο, η οποία έχει ως στόχο να κρατήσει ένα παιδί από 0-4 ετών μακριά από τραυματισμούς και από τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου.  Το Babyproofing είναι η τεχνική παρέμβαση στο χώρο και τον εξοπλισμό του, που έχει ως στόχο τη μείωση της πιθανότητας να συμβούν παιδικά ατυχήματα, αλλά και να μειωθεί η ένταση του δυσάρεστου αποτελέσματος ενός παιδικού τραυματισμού.

Babyproofing στο διαμέρισμα-Τι προσέχουμε

-    Ο χώρος του παιχνιδιού πρέπει να περιέχει όσο το δυνατόν λιγότερες εστίες κινδύνου
-    Εμπόδια στο χώρο θα πρέπει να είναι φτιαγμένα ώστε να μην έχουν αιχμηρές ακμές ή γωνίες
-  Τα καλώδια πρέπει να είναι τοποθετημένα σε κανάλια, ή να διέρχονται από σημεία στα οποία τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση.
-   Τα έπιπλα που μπορεί να ανατραπούν (μπουφές, συρταριέρα, τηλεόραση κλπ) θα πρέπει να έχουν στερέωση για αποφυγή ατυχημάτων
-   Μεγάλη προσοχή χρειάζονται τα μπαούλα και οι αποθηκευτικοί χώροι παιχνιδιών. Δυστυχώς έχουμε θρηνήσει πολλά παιδιά λόγω αυτών. Πρέπει να φροντίσουμε και να αποθηκεύονται όλα τα παιχνίδια, και να μην μπορεί το παιδί να εγκλωβιστεί μέσα στο κουτί/μπαούλο, αλλά και σε περίπτωση εγκλωβισμού να αερίζεται επαρκώς. Γενικά προτείνουμε την αποθήκευση παιχνιδιών σε μικρά σχετικά κουτιά, τα οποία τοποθετούνται σε μεγάλο για τα παιδιά ύψος.
-   Εάν στο χώρο υπάρχουν τζάμια, τότε τα επενδύουμε με κατάλληλη μεμβράνη ασφαλείας για την αποφυγή τραυματισμού από θραύσματα σε περίπτωση που σπάσει.
-   Φροντίζουμε ώστε το δάπεδο να μην έχει μεγάλο συντελεστή τριβής (πχ κάποιες μοκέτες) αλλά και να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση ενέργειας σε περίπτωση πτώσης. Συμβαίνει συχνά να μπερδέψει κανείς τα δάπεδα τα οποία είναι ανθεκτικά σε πρόσκρουση, με αυτά τα οποία απορροφούν την ενέργεια της πρόσκρουσης. Το πιο εύκολο αναγνωριστικό στοιχείο είναι το πάχος των δαπέδων αυτών. Τα ανθεκτικά είναι εν γένει λεπτά, ενώ τα απορροφητικά είναι εν γένει μεγάλου πάχους.

Babyproofing στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο

Ως γονείς κάνουμε τα ακόλουθα:
-  Πρώτα από όλα, ζητάμε να δούμε την άδεια λειτουργίας του σταθμού.
-   Γνωρίζουμε τους υπεύθυνους του σταθμού και συζητάμε μαζί τους τα μέτρα που έχουν λάβει για την ασφάλεια των παιδιών
-   Ζητάμε από τους υπεύθυνους να σουμε το βιβλίο συμβάντων του σταθμού (αν τηρείται) και αναζητάμε περισσότερες πληροφορίες για τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί.
-    Ελέγχουμε πόσο καλά διαχωρισμένοι είναι οι χώροι και πόσο «τακτοποιημένοι» είναι.
-   Ρωτάμε αν έχει γίνει babyproofing στο σταθμό, σε ποιους χώρους έγινε και ποια μέτρα υλοποιήθηκαν.
- Ρωτάμε πόσα παιδιά αναλογούν σε κάθε ενήλικα που τα εποπτεύει, και πως περιορίζεται η πρόσβαση σε διαφορετικούς χώρους του σταθμού.

 

 

  • Η safebebe είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που αναλαμβάνει όλες τις πτυχές του babyproofing, από την επιμόρφωση και το σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση και τη συντήρηση (end to end) στην Ελλάδα.

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας