Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:16:54 +0200 Τώρα θα ακούσεις την καρδιά του να χτυπάει! 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης

8η εβδομάδα εγκυμοσύνης

8η εβδομάδα εγκυμοσύνης 470 900
Όσο περισσότερο πλησιάζεις προς την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου, τόσο πιο έντονα θα είναι κάποια από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Τα καλά νέα είναι ότι ο γυναικολόγος και η μαία σου θα σε στηρίξουν υποδεικνύοντάς σου τρόπους για να ...

Όσο περισσότερο πλησιάζεις προς την ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου, τόσο πιο έντονα θα είναι κάποια από τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Τα καλά νέα είναι ότι ο γυναικολόγος και η μαία σου θα σε στηρίξουν υποδεικνύοντάς σου τρόπους για να αντιμετωπίσεις τις ενοχλήσεις.

Οι αλλαγές στο έμβρυο
Στην 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης το έμβρυο είναι ήδη 2,5 εκατοστά. Η καρδιά του στον υπέρηχο φαίνεται να «αναβοσβήνει» σαν αστεράκι και χτυπάει με 160-180 παλμούς το λεπτό, τους διπλάσιους από την καρδιά ενός ενήλικα. Ο πλακούντας που είναι το σύστημα υποστήριξης του μωρού αναπτύσσεται γρήγορα στο τοίχωμα της μήτρας. Η μήτρα είναι ακόμα στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Η ουρά εξαφανίζεται. Τα χέρια του λυγίζουν στον καρπό και τα πόδια δεν είναι πλέον ενωμένα με μεμβράνες. Στην 8η εβδομάδα κύησης πρώτα εξελίσσονται τα χέρια και μετά τα πόδια, όπως και αργότερα όταν γεννηθεί θα έχει πρώτα τον έλεγχο των χεριών του. Σε κάθε γνάθο του σχηματίζονται δέκα δοντάκια. Τώρα αρχίζει να χρειάζεται περισσότερο ασβέστιο, οπότε συζήτησε με τον γιατρό ή τη μαία σου μήπως χρειαστει να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα.

Τι πρέπει να γνωρίζεις
Τα δικαιώματα της μητρότητας καθορίζονται από το αν δουλεύεις στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα. Δες τι προβλέπει ο νόμος για την Εργασία στην εγκυμοσύνη. Η φάση που διανύεις είναι σημαντική όχι μόνο για σένα αλλά και για τον σύντροφό σου. Η εγκυμοσύνη του μπαμπά είναι γεγονός που συμβαίνει παράλληλα με τη δική σου. Οι ψυχολόγοι εξηγούν περισσότερα. Σύμφωνα με μελέτες οι άνδρες που πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες περνάνε ορμονικά σκαμπανεβάσματα που τους προετοιμάζουν για τη νέα, απαιτητική φάση της ζωής τους. Μάλιστα, αυτές ακριβώς οι ορμόνες προκαλούν τα συμπτώματα που συναντάμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μέλλουσας μαμάς. Ναυτία, λιγούρες, επιθυμία για συγκεκεριμένες γεύσεις και τροφές, αύξηση του βάρους, είναι μερικά από αυτά. Πιο συγκεκριμένα, υπέυθυνη ορμόνη για την...εγκυμοσύνη του μέλλοντα μπαμπά είναι η προλακτίνη, η ορμόνη που ρυθμίζει την παραγωγή του μητρικού γάλακτος. Ενώ λοιπόν στους άνδρες η προλακτίνη εμφανίζεται σε χαμηλά επίπεδα, έρευνες έδειξαν ότι αυξάνεται όταν αυτοί περιμένουν παιδί. Αντιθέτως, η τεστοστερόνη των μελλοντικών μπαμπάδων παρουσιάζει μείωση, χωρίς να μπορεί να δοθεί λογική εξήγηση για το φαινόμενο.
Τα συμπτώματα, τα προβλήματα και οι ενοχλήσεις του πρώτου τριμήνου, όπως η δυσκοιλιότητα, συνεχίζονται και στην 8η εβδομάδα. Η καλή σχέση με τον γυναικολόγο σου και η τήρηση των συστάσεών του θα εξασφαλίσει την καλή πορεία της εγκυμοσύνης. Εκείνος θα σου υποδείξει τους τρόπους χειρισμού τυχόν διαβήτη στην εγκυμοσύνη και θα σε ενημερώσει για το ποιά εμβόλια επιτρέπονται και ποιά απαγορεύονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να παραμείνει όμορφη στην εγκυμοσύνη. Κράτα την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και πάρε μέτρα για να αποφύγεις τις ραγάδες και τις πανάδες. Αν δεν φροντίσεις από τώρα, το πρόβλημα θα σε ακολουθεί και μετά τη γέννα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας