Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-12-01 11:43:58 +0200 Η υγιεινή ζωή και η προσεγμένη διατροφή, φαίνεται να κρατά μακριά τον καρκινό. 7 τροφές που αποτρέπουν τον καρκίνο

7 τροφές που αποτρέπουν τον καρκίνο

7 τροφές που αποτρέπουν τον καρκίνο 470 900
Η υγιεινή ζωή και η προσεγμένη διατροφή, φαίνεται να κρατά μακριά τον καρκινό.

Λόγω του ότι η ζωή μας σήμερα είναι βιαστική, πολλές φορές επιλέγουμε για τα για τα γεύματά μας, τροφές που οδηγούν στην παχυσαρκία και πολλές φορές είναι υπαίτιες για καρκίνο. Αν και  η σύγχρονη ιατρική έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται στα σύγχρονα φάρμακα ή συσκευές για τη θεραπεία του καρκίνου εν τούτοις πρέπει και εμείς να βάλουμε μια ασπίδα προστασίας στον οργανισμό μας. Αυτή η ασπίδα, δεν είναι άλλη από τη σωστή επιλογή. 

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι περιέχει σουλφοραφάνη, μια ουσία η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές επιδράσεις. Η σουλφοραφάνη απελευθερώνεται όταν το κουνουπίδι «σπάει», με άλλα λόγια, όταν το μασάμε. Αυτή η ουσία «αναζητά» και καταστρέφει ορισμένα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτει τα υγιή.

Καρότο

Πιστεύουμε ότι τα καρότα είναι καλά μόνο για την όραση, αλλά έρευνες δείχνουν ότι είναι επίσης καλά και για την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του προστάτη. Γι αυτό, μπαμπά, ξεκίνα τα καρότα.

Αβοκάντο

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι υπέρμαχοι αυτού του φρούτου, αλλά το αβοκάντο έχει μια αφθονία θρεπτικών ουσιών, ειδικά αντιοξειδωτικών που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου. Το αβοκάντο έχει επίσης υψηλές ποσότητες υγιών μονοακόρεστων λιπαρών. Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε λιπαρά, τα οποίο στην πραγματικότητα μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς μαχητές του καρκίνου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης είναι δύο κύριοι τύποι καρκίνου που μπορούν να θεραπευτούν ή να προληφθούν με το μπρόκολο. Περιέχει, επίσης, υψηλά επίπεδα ινών τα οποία εξασφαλίζουν την καλή πέψη.

Ντομάτα

Οι ντομάτες είναι υγιεινές και ταυτόχρονα νόστιμες. Όταν μαγειρεύονται βοηθούν το σώμα στην απελευθέρωση περισσότερου λυκοπένιου, ενός φυτοχημικού που παρέχει οφέλη για την καταπολέμηση του καρκίνου. Οι ντομάτες παρέχουν επίσης μια πληθώρα αντιοξειδωτικών στο σώμα.

Καρύδι

Θέλετε να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού ή τον καρκίνο του προστάτη; Οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι η απάντησή σας, επειδή περιέχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ένα είδος λιπαρών οξέων πραγματικά επωφελών για την υγεία μας. Μερικά από τα οφέλη περιλαμβάνουν: μείωση της στεφανιαίας νόσου και της υψηλής χοληστερόλης.

Σκόρδο

Η κατανάλωση σκόρδου έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Το σκόρδο είναι σε θέση να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Έχει επίσης αντιική και αντιβακτηριακή δράση, ενεργώντας ως αντιβιοτικό και παρέχοντας βοήθεια σε μολύνσεις που προκαλούνται από μύκητες.

 

Πηγή: www.muyinteresante.com.mx

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας