Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-27 13:05:03 +0300 Ακόμα μία έρευνα που επιβεβαιώνει ότι η πρόσληψη φυλλικού οξέως στην εγκυμοσύνη συμβάλει στην υγεία του μωρού. Το φυλλικό οξύ ωφέλιμο για την καρδιά των μωρών

Το φυλλικό οξύ ωφέλιμο για την καρδιά των μωρών

Το φυλλικό οξύ ωφέλιμο για την καρδιά των μωρών 470 900
Ακόμα μία έρευνα που επιβεβαιώνει ότι η πρόσληψη φυλλικού οξέως στην εγκυμοσύνη συμβάλει στην υγεία του μωρού.

Μία νέα έρευνα που έγινε στον Καναδά, επιβεβαιώνει ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι καθοριστική για την υγεία του μωρού. 

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα ήταν όταν ότι η πρόσληψη φυλλικού οξέως κάνει καλό στον εγκέφαλο του εμβρύου και το προστατεύει από διάφορες παθήσεις. Η νεά έρευνα όμως, έρχεται και προσθέτει ένα ακόμα ωφέλιμο χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με του ερευνητές το φυλλικό οξύ συμβάλει στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων των μωρών. Για τις ανάγκες της έρευνας οι ειδικοί μελέτησαν το ιστορικό εγκύων χρόνια πριν καθώς και το ιστορικό των μωρών τους. Ταυτόχρονα, παρακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο αριθμών μέλλουσων μαμάδων οι οποίες προσλάμβαναν καθημερινά συγκεκριμένη ποσότητα φυλλικού οξέως μέχρι και τη στιγμή που το μωρό τους έρχονταν στον κόσμο. Έπειτα, σύγκριναν τα αποτελέσματα των δύο αυτών περιπτώσεων και το συμπέρασμα ήταν εντυπωσιακό.

Η πρόσληψη φυλλικού οξέως στην εγκυμοσύνη οδήγησε στη μείωση εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά 11%.

Πηγή: dailymail.co.uk
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας