Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-01 10:48:48 +0300 4 συμβουλές για νέες μαμάδες! Ο ύπνος της νέας μαμάς

Ο ύπνος της νέας μαμάς

Ο ύπνος της νέας μαμάς 470 900
4 συμβουλές για νέες μαμάδες!

Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει τελείως την καθημερινότητα και τους ρυθμούς της ζωής μας. Νιώθουμε από τη μία οι πιο ευτυχισμένοι και από την άλλη οι πιο κουρασμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Λίγες ώρες ύπνου μοιάζουν πλέον ουτοπία, ταυτόχρονα όμως είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

Πώς μπορούμε να το πετύχουμε;

1. Βάζουμε το σύντροφό μας στο παιχνίδι
Μπορεί σαν νέες μαμάδες να έχουμε άδεια μητρότητας και να αισθανόμαστε τύψεις να ξυπνάμε το σύντροφό μας στη μέση της νύχτας, δεν θα έπρεπε όμως. Το να είσαι μαμά και πόσο μάλλον νεά μαμά δεν είναι καθόλου εύκολο και φυσικά δεν είναι ξεκούραστο. Ζητήστε από το σύντροφό σας να ξυπνάτε εναλλάξ τα βράδια και σίγουρα αυτός θα σας βοηθήσει.

2.. Μπουκίτσες ενέργειας
Μία νέα μαμά χρειάζεται ενέργεια. Μία χούφτα αμύγδαλα ή μία μπάρα δημητριακών στη μέση της νύχτας που ξυπνάμε να θηλάσουμε το μωρό μας, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!

3. Ταυτόχρονος ύπνος
Κάτι που στην αρχή μπορεί να μας φανεί δύσκολο, αλλά αν το καταφέρουμε θα μας λύσει τα χέρια είναι να κοιμόμαστε τις ώρες που κοιμάται και το μωρό μας. Όσο είναι ακόμα μικρό, τα μικρά διάστήματα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας δίπλα μας, θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά!

4. Βάζουμε την κούνια δίπλα μας
Οι περισσότεροι γονείς, το πρώτο διάστημα βάζουν την κούνια του μωρού τους στο υπνοδωμάτιό τους. Δοκιμάστε να βάλετε την κούνια από τη δική σας πλευρά του κρεβατιού. Έτσι υποσυνείδητα θα νιώθετε το μωρό δίπλα σας σε περίπτωση που ξυπνήσει το βράδυ και θα κάνετε πιο ήσυχο ύπνο.

Πηγή: momjunction.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας