Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-08 11:40:09 +0300 Εγκυμοσύνη μια μοναδική εμπειρία Τα σημάδια της εγκυμοσύνης με τα οποία ταυτιζόμαστε!

Τα σημάδια της εγκυμοσύνης με τα οποία ταυτιζόμαστε!

Τα σημάδια της εγκυμοσύνης με τα οποία ταυτιζόμαστε! 470 900
Η εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία αλλά κάποια πράγματα είναι τόσο μα τόσο κοινά!

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία που θα θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή. Πώς να ξεχάσουμε την ημέρα εκείνη που μάθαμε ότι μέσα μας μεγαλώνει το δικό μας μωρό, τη στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι η κοιλίτσα μας έχει φουσκώσει, την πρώτη κλωτσιά και φυσικά τον τοκετό;

Βέβαια, πριν φτάσουμε εκεί, τους εννέα μήνες που προηγούνται παρατηρούμε πολλά που μας κάνουν να παραδεχτούμε πως: "Ναι, είμαι έγκυος!"

Καταλαβαίνουμε την εγκυμοσύνη μας όταν...

...δεν μας κάνουν τα εσώρουχά μας. Εκεί που ελπίζαμε ότι έστω τους πρώτους μήνες θα μας έκαναν τα παλιά μας εσώρουχα, κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον δύσκολο. Πριν καλά καλά το καταλάβουμε τα παλιά μας εσώρουχα δε θα μας κάνουν. Λίγο η κατακράτηση, λίγο τα παραπάνω κιλά ... 

...το να ξυρίσουμε τα πόδια μας, φαίνεται εξωπραγματικό! Η τεράστια κοιλιά μας, εμποδίζει το χέρι να φτάσει στο πόδι μας και το ξύρισμα γίνεται άθλος! Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας, εκτός από την κοιλιά μας που όλο μεγαλώνει, αύξηση θα εμφανίσει και η τριχοφυΐα μας. Ο τρόπος αποτρίχωσης που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, θα είναι αυτός που θα ακολουθήσουμε τους 9 μήνες της κύησης.

...συνειδητοποιούμε ότι το πρήξιμο δεν περιορίζεται στην κοιλιά και το στήθος. Αυτό βέβαια που μας πληγώνει περισσότερο είναι ότι δεν μπορούμε να βάλουμε τα αγαπημένα μας παπούτσια διότι και τα πόδια μας είναι διπλάσια! Κατά την περιόδο της εγκυμοσύνης θα αισθανόμαστε τα πόδια μας βαριά, πρησμένα ακόμα και να παθαίνουν μικροκράμπες! Αφιερώνουμε λοιπόν στα πόδια μας το χρόνο που τους αξίζει! 

...εκεί που ο τοκετός αρχικά μας τρόμαζε, ξαφνικά φαίνεται μία όαση που ανυπομονούμε να έρθει. Νιώθουμε κούραση και εξάντληση και το μόνο που θέλουμε είναι να κρατήσουμε το μωράκι μας στην αγκαλιά μας. Όσο πλησιάζει η μέρα του τοκετού, τόσο περισσότερες και εντονότερες ερωτήσεις μας βασανίζουν. Κάποιες από αυτές, όπως «Θα πάνε όλα καλά;», «Πόσο θα πονέσω;», «Θα είναι καλά το μωρό μου;» θα μείνουν απλώς...ερωτήσεις, μέχρι να έρθει η κρίσιμη ώρα. Υπάρχουν όμως και ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν παρέχοντας χρήσιμες, απαραίτητες πληροφορίες.

..δεν μπορούμε να παραμείνουμε όρθιες παραπάνω από μισή ώρα. Μετά οι δυνάμεις μας, μας εγκαταλείπουν. Πόδια που πονάνε, δεν αντέχουν άλλο το βάρος του σώματος, κόπωση. Τα παραπάνω συμπτώματα οφείλονται πολλές φορές στην κακή διατροφή ή και στην έλλειψη ύπνου. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε πια μόνες. Το βάρος που σηκώνουν τα πόδια μας είναι διπλό ειδικά όταν η εγκυμοσύνη φτάνει προς το τέλος της. 

...ο μόνος τρόπος για να σηκωθούμε από το κρεβάτι είναι ... κουτρουβαλώντας. 

...αρχίζουμε το κλάμα χωρίς να ξέρουμε το γιατί! Κλαίμε και σε πέντε δευτερόλεπτα το κλάμα μετατρέπεται σε γέλιο έτσι, χωρίς λόγο, απλώς επειδή μας έπιασε! Φοβερό πράγμα οι ορμόνες!

...όλοι οι γνωστοί και φίλοι αναρωτιούνται πότε επιτέλους θα γεννηθεί το μωρό! Η εγκυμοσύνη είναι πια μια μόνιμη κατάσταση και η τεράστια κοιλιά μας ένα μόνιμο χαρακτηριστικό μας!

...οι περαστικοί στον δρόμο και οι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνουν χώρο για εμάς και την ... κοιλιά μας.

...ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο, νιώθουμε το μωρό στο στομάχι μας.   Από τη μία νιώθουμε πείνα, αλλά από την άλλη μετά από δύο μπουκιές νιώθουμε ότι το στομάχι μας θα εκραγεί!

Πηγή: babble.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας