Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-01-11 13:00:07 +0200 Έχετε γεννηθεί μετά το 1980 και έχετε αδυναμία στην τεχνολογία και τα social media; Συγχαρητήρια! Είστε μία μαμά millenial! Οι μαμάδες millenials

Οι μαμάδες millenials

Οι μαμάδες millenials 470 900
Έχετε γεννηθεί μετά το 1980 και έχετε αδυναμία στην τεχνολογία και τα social media; Συγχαρητήρια! Είστε μία μαμά millenial!

Αν σκεφτούμε πώς είναι η καθημερινότητα του σήμερα σε σχέση με την καθημερινότητα 30 χρόνια πριν, θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι αλλαγές είναι πολλές και ουσιαστικές. Ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικός, οι ανάγκες είναι διαφορετικές, οι σχέσεις είναι διαφορετικές, το κοινωνικό περιβάλλον είναι διαφορετικό. Με λίγα λόγια, όλα είναι διαφορετικά! Εννοείται λοιπόν, ότι ο ανθρώπινος παράγοντας δε θα μπορούσε να μείνει αμετάβλητος και αυτό φαίνεται και στις οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις.

Οι νέες μαμάδες, οι οποίες είναι γεννημένες μετά το 1980, ανήκουν στη νέα γενιά και είναι οι λεγόμενες μαμάδες millenial, μία φράση που λίγο πολύ όλες έχουμε ακούσει. Ξέρουμε όμως τι πραγματικά σημαίνει;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μίας μαμάς millenial;

Μία μαμά millenial έχει τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης γυναίκας. Τις τελευταίες δεκαετίες το μορφωτικό επίπεδο έχει ανέβει σε σχέση με παλαιότερα και πλέον οι μαμάδες έχουν όχι μόνο τη στοιχειώδης μόρφωση αλλά η μεγάλη πλειοψηφία έχει πτυχίο πανεπιστημίου και κάποια εξειδίκευση. 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η χρήση της από τους πάντες!

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, e-banking, smartphones, tablets ... Ο κόσμος μας περιβάλλεται από λέξεις που πριν μερικές δεκαετίες ήταν άγνωστες! 

"Δεν είμαι μόνο μαμά, είμαι γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, φίλη..." Αυτό είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό των μαμάδων της εποχής μας. Η μαμά millenial θέλει να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της, θέλει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της καθημερινότητάς και των πολλαπλών ρόλων της.  

Παρόλα αυτά η μαμά millenial δεν παύει να είναι παραδοσιακή.  Μπορεί πλέον να ενημερώνεται για τα πάντα γύρω της από το κινητό ή το tablet της, μπορεί να ψάχνει τις συνταγές που μαγειρεύει καθημερινά στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι ανεξάρτητη και μορφωμένη, δεν παύει όμως να θέλει να έχει αυτή τον έλεγχο του νοικοκυριού, δεν παύει να είναι αυτή που ξυπνάει τα βράδια για να αλλάξει την πάνα του μωρού και αυτή που φροντίζει την οικογένεια. Πολλά πράγματα γίνονται διαφορετικά από ότι 20 χρόνια πριν και σημασία πλέον έχει ο χρόνος με την οικογένεια να είναι ποιοτικός.

Για το τέλος, αφήσαμε το πιο "σκληρό" χαρακτηριστικό, που δεν αφορά μόνο τις μαμάδες αυτής της γενιάς, αλλά τους πάντες.

Αν και η ζωή μας έχει απλουστευτεί,  η ποιότητά της δεν είναι ίδια με την ποιότητα ζωής των γονιών μας και η επιβίωσή μας είναι πλέον δύσκολη υπόθεση.

Πηγή: popsugar.com

  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας