Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-18 13:01:07 +0200 Ένας μπαμπάς κοιμάται λιγότερες ώρες από μια μαμά και σηκώνεται περισσότερες φορές το βράδυ, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι μπαμπάδες του σήμερα

Οι μπαμπάδες του σήμερα

Οι μπαμπάδες του σήμερα 470 900
Ένας μπαμπάς κοιμάται λιγότερες ώρες από μια μαμά και σηκώνεται περισσότερες φορές το βράδυ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο ερχομός ενός μωρού φέρνει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα του ζευγαριού. Αν και οι περισσότεροι νομίζουμε ότι η μαμά είναι αυτή που αναλαμβάνει τη φροντίδα του μωρού πρωί-βράδυ, έρχεται η παρακάτω έρευνα που αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο!

Ένας σύγχρονος μπαμπάς ταϊζει το μωρό, παίζει μαζί του, αλλάζει πάνες και γενικώς κάνει ό,τι ακριβώς κάνει και η μαμά. Αυτό όμως που σιγούρα δεν περιμέναμε να ακούσουμε είναι πως οι μπαμπάδες του σήμερα, το βράδυ, κοιμούνται λιγότερες ώρες από ότι οι μαμάδες και σηκώνονται περισσότερες φορές. Περισσότεροι από 7 στους 10 μπαμπάδες σηκώνονται το βράδυ για να αλλάξουν πάνα ή να ταϊσουν το μωρό τους. Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόλις το 54% των μπαμπάδων κοιμούνται πάνω από 7 ώρες την ημέρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις μαμάδες είναι πάνω από 57%!

"Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας, η μαμά αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του μωρού, ενώ ο μπαμπάς εκείνη την ώρα είναι στη δουλειά. Για αυτό το λόγο τις ώρες που είναι σπίτι, αναλαμβάνει εκείνος το άλλαγμα της πάνας, το τάισμα και την φροντίδα του μωρού",  υποστηρίζει η Sharlotte Libby, αναλύτρια στο Mintel.

Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε πως οι μπαμάδες είναι πιο εξοικειωμένοι με τα βρεφικά προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά, καθώς είναι αυτοί που κάνουν τα ψώνια για τις ανάγκες του σπιτιού.

Πηγή: dailymail.co.uk 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας