Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-12-14 16:59:15 +0200 Νέες μαμάδες μοιράζονται τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν θηλάζουν. 5 προβλήματα θηλασμού και οι λύσεις τους

5 προβλήματα θηλασμού και οι λύσεις τους

5 προβλήματα θηλασμού και οι λύσεις τους 470 900
Νέες μαμάδες μοιράζονται τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν θηλάζουν.

Ο θηλασμός είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές νέες μαμάδες. Αν και είναι ένα δώρο της φύσης, τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Οι ειδικοί συστήνουν τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και την ηλικία των έξι μηνών, περίπου όμως το 70% των νέων μαμάδων δίνουν συνδυασμό μητρικού και ξένου γάλακτος.

Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μαμάδες σχετικά με το θηλασμό; 

1. Δημόσιος Θηλασμός: το τολμάμε ή όχι;
Αρκετές νέες μαμάδες δυσκολέυονται όταν πρέπει να θηλάσουν σε δημόσιο χώρο. Αν και οι εποχές έχουν αλλάξει, ο δημόσιος θηλασμός ακόμα θεωρείται ταμπού από πολλούς. 

Τι μπορούμενα κάνουμε: Μην σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι! Η εικόνα μίας μαμάς να θηλάζει είναι πολύ όμορφη και θα έπρεπε να είναι αυτονόητη για όλους μας.

2. Έχω αρκετό γάλα;
Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές νέες μαμάδες. Ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, είναι λογικό να μην ξέρουμε αν το γάλα μας είναι αρκετό για το μωρό μας. Όσο όμως, περνάνε οι εβδομάδες, θα νιώθουμε πιο βέβαιες και ότι πατάμε καλύτερα στα πόδια μας.

Μην ξεχνάτε! Μόνο το 5% των γυναικών έχουν πραγματικά πρόβλημα με το γάλα που παράγουν. Αν ωστόσο, για τον οποιοδήποτε λόγο πιστέυετε ότι δεν έχετε αρκετό γάλα, απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

3. Όχι άλλος πόνος!
Μαστίτιδα, πρήξιμο στις θηλές, πόνος κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι φράσεις γνωστές σε όλες τις νέες μαμάδες!

Τι μπορούμε να κάνουμε: Μη χάνετε καιρό και απευθυνθείτε αμέσως στο γιατρό σας!  Αν η ενόχληση είναι από τη μία πλευρά, θηλάσετε το μωρό σας από την άλλη.

4. Τι λεέι ο γιατρός;
Οι οδηγίες των γιατρών για το θηλασμό, δεν είναι πάντα ξεκάθαρες. Αν νιώσετε ότι αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για θέματα θηλασμού.

5. Και στη δουλειά,τι;
Πολλές μαμάδες αναγκάζονται να επιστρέψουν στη δουλειά, ενώ ακόμα θηλάζουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το θήλαστρο είναι η σωτηρία μας! Ακόμα και έτσι όμως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα και πρέπει να έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε βοήθεια όποτε υπάρχει ανάγκη.

Πηγή: yahoo.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας