Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-09-13 11:46:56 +0300 Πως θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα; 5 ενδείξεις ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει

5 ενδείξεις ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει

5 ενδείξεις ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει 470 900
Πως θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα;

Εάν φτάνεις ολοένα και πιο κοντά στην αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού, λογικά θα αναρωτιέσαι πως θα καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα. Το γυναικείο σώμα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει την φυσική ικανότητα να σε προετοιμάσει και να σε προειδοποιήσει για την σημαντική αυτή στιγμή. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα 5 σημάδια που θα σου μαρτυρήσουν τον επερχόμενο τοκετό.

Τακτικές και έντονες συσπάσεις

Όσο πλησιάζεις στο τέλος της εγκυμοσύνης σου σίγουρα θα νιώθεις περισσότερες συστολές και συσπάσεις, οι οποίες όμως είτε θα είναι μικρότερης διάρκειας είτε θα εμφανίζονται περιοδικά μέσα στην ημέρα σου. Οι συσπάσεις που αποτελούν πράσινο φώς για τον τοκετό είναι αυτές που προοδευτικά αυξάνουν και δυναμώνουν μέχρι την ώρα του τοκετού. Συνήθως ξεκινάνε από το πάνω μέρος της κοιλιάς και κατεβαίνουν σταδιακά προς τα κάτω, με αντανάκλαση του πόνου στη μέση. Όταν οι συσπάσεις εμφανίζονται κάθε 5 με 10 λεπτά καλό θα ήταν να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για το μαιευτήριο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο σου.

Ρήξη αμνιακού υμένα – Σπάσιμο νερών

Η φράση «έσπασαν τα νερά» είναι συνήθως η φράση η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του τοκετού και της αναχώρησης σου για το μαιευτήριο. Έχε υπόψη σου ότι η ρήξη του αμνιακού υμένα μπορεί να γίνει αυτόματα ή σταδιακά, και συνήθως είναι ανώδυνη. Αν δεν είσαι σίγουρη ότι έσπασαν τα νερά σου μπορείς να κάνεις το εξής πείραμα: τοποθέτησε ένα σερβιετάκι στο εσώρουχο σου και περπάτησε στο δωμάτιο για περίπου 3 λεπτά. Αν το υγρό που θα δεις ύστερα είναι άοσμο ή διάφανο, τότε πιθανότατα έχει γίνει ρήξη του αμνιακού υμένα.

Κολπικές εκκρίσεις

Καθώς ο τράχηλος αρχίζει να διαστέλλεται κατά τη διάρκεια των συστολών, μπορεί να παρατηρήσεις έκκριση μιας πηχτής ουσίας, η οποία κάλυπτε και προστάτευε τον τράχηλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικές φορές αυτές οι εκκρίσεις μπορεί να συνοδεύονται και από λιγοστό αίμα. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να σε ανησυχήσει αλλά καλό είναι να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γυναικολόγο σου.

Πόνοι στη μέση και στην πλάτη

Οι έντονοι πόνοι στη μέση και στην πλάτη είναι ακόμη ένα σημάδι ότι ο τοκετός σου πλησιάζει. Εάν τις τελευταίες μέρες πριν τον τοκετό νιώθεις ότι οι πόνοι σου γίνονται πιο έντονοι, τότε ίσως βιώνεις τις λεγόμενες «ραχιαίες ωδίνες». Αυτό συμβαίνει επειδή το έμβρυο κατεβαίνοντας μπορεί να πιέζει με το κεφαλάκι του την σπονδυλική στήλη της εγκύου.

Συχνές κενώσεις- διάρροια

Εκτός από την σπονδυλική στήλη, το έμβρυο λίγες μέρες πριν τον τοκετό μπορεί να αρχίσει να πιέζει και το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου της εγκύου, με αποτέλεσμα αυτή να έχει διάρροια.

Σε κάθε περίπτωση, όταν αντιληφθείς ότι ο τοκετός πλησιάζει, μην πανικοβληθείς. Τις περισσότερες φορές έχεις αρκετή ώρα για να φτάσεις ασφαλής στο μαιευτήριο και  να ζήσεις μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας