Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-09-16 11:51:18 +0300 5 βήματα για να αντιμετωπίσουμε τις ψείρες και φέτος! 5 βήματα για να αντιμετωπίσουμε τις ψείρες και φέτος!

5 βήματα για να αντιμετωπίσουμε τις ψείρες και φέτος!

5 βήματα για να αντιμετωπίσουμε τις ψείρες και φέτος! 470 900
Οι ψείρες μπορούν να ζήσουν μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και μεταφέρονται μόνο με την επαφή

Τα σχολεία άνοιξαν και μαζί με τους μαθητές επιστρέφουν στα θρανία και οι ψείρες. Και μην απατάστε ότι τα αυξημένα μέτρα προστασίας για τον κορωνοΐό και οι αποστάσεις θα τις κρατήσουν μακριά. 
Ας λάβουμε λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα, τώρα που ο όρος «πρόληψη» μας είναι και πιο οικείος από ποτέ.


1. Εκπαιδεύστε το παιδί σας!

- Η άποψη ότι οι ψείρες πετάνε από κεφαλάκι σε κεφαλάκι είναι απλά ένας μύθος. Έχουν έξι πόδια και δεν έχουν φτερά, έτσι μπορούν μόνο να περπατάνε.
- Οι κόνιδες (αυγά) συγκρατούνται στη θέση τους στη βάση της τρίχας με μια κολλητική ουσία και δεν μπορούν να πέσουν από το κεφάλι ενός παιδιού σε άλλο.

- Οι ψείρες μπορούν να ζήσουν μόνο στο τριχωτό της κεφαλής και μεταφέρονται μόνο με την επαφή. Όταν τα μαλλιά έρχονται σε επαφή με ήδη μολυσμένα μαλλιά απλά περνάνε από το ένα κεφάλι στο άλλο ανεξάρτητα από το ποιος αυτός που θα μολύνουν.

- Δεν έχει σημασία το χρώμα και ο τύπος των μαλλιών ή το πόσο καθαρά είναι τα μαλλιά σας. Οι ψείρες θέλουν απλά ζεστασιά.

- Δεν μπορείτε να μεταδώσετε ψείρες στα κατοικίδια ζώα ή να μολυνθείτε από αυτά!

Έτσι, είναι σημαντικό να εξηγήσετε στο παιδί ότι δεν πρέπει να αγγίζει το κεφάλι άλλων παιδιών και να μην μοιράζετε βούρτσες μαλλιών, καπέλα, χτένες κ.λπ.

2. Πάντα δένουμε τα μακριά μαλλιά

Δένοντας τα μακριά μαλλιά μειώνουμε τον κίνδυνο να έρθει σε επαφή με μολυσμένα μαλλιά. Οι πλεξούδες είναι το καλύτερο, αλλά και μια αλογοουρά είναι πολύ καλή.
Επίσης αν το επιτρέπει το σχολείο και αν το θέλει το παιδί μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας να φορέσει μια μπαντάνα. Αυτή θα καλύπτει το τριχωτό της κεφαλής και θα μειώσουν την έκθεση του κεφαλιού στις ψείρες.

3. Ελέγχετε συχνά τα παιδιά για ψείρες και κόνιδες 

Φαγούρα στο κεφάλι, μικρά εξανθήματα πίσω από τα αυτιά ή στο λαιμό, άσπρα ή λίγο πιο σκούρα στίγματα στα μαλλιά, διαφορετικά από το ξηρό δέρμα της κεφαλής, ή σπανιότερα ακόμη και μια ψείρα που κινείτε στο κεφάλι  είναι αυτά που πρέπει να προσέξετε.


Ο έλεγχος των μαλλιών είναι καλύτερα να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο των μαλλιών και ενώ είναι ακόμα υγρά.
Αγοράστε μια καλή μεταλλική χτένα για ψείρες και κόνιδες και χτενίστε τα μαλλιά από την βάση προς τα έξω κάνοντας ελέγχοντας για κόνιδες ή ψείρες.
Αν νομίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει ψείρες, προσθέστε conditioner σε βρεγμένα μαλλιά και χτενίστε με την ειδική χτένα σκουπίζοντάς το κάθε λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αν δείτε λίγες καφέ ή μαύρες κουκίδες αυτό μπορεί να υποδεικνύει την παρουσία ψειρών.

Τα κρίσιμα σημεία είναι πίσω από τα αυτιά, και στον αυχένα του λαιμού.
Το φως του ήλιου ή μια καλή λάμπα μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό κόνιδων και ψειρών.

4. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι με βάση Tea Tree, Μέντα ή Jojoba

Χρησιμοποιήστε καθημερινά κάποιο προϊόν με ψεκασμό ή λουστείτε με κάποιο σαμπουάν που περιέχει κάποιο από τα παραπάνω απωθητικά.
Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες Tea Tree σε ένα μπουκάλι με νερό και να ψεκάσετε τα μαλλιά ή να το προσθέσετε σταγόνες στο σαμπουάν ή στο conditioner.

5. Δεν υπάρχει λόγος πανικού – Είναι απλά ψείρες


Μην πανικοβληθείτε αν το παιδί σας ή άλλο μέλος της οικογένειας σας έχει  ψείρες. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε, καθώς μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα ή προσωπική υγιεινή ή την κοινωνική του θέση. Άλλωστε, είναι απλά ψείρες και τίποτα παραπάνω. Στο εμπόριο υπάρχουν άλλωστε αρκετά προϊόντα που μπορούν μέσα σε λίγες ώρες να τις εξαφανίσουν.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας