Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-08-02 10:18:47 +0300 Ο απογαλακτισμός και η πρώτη γεύση στερεάς τροφής είναι ένα μεγάλο ορόσημο στη ζωή του μωρού. 5 Βήματα για έναν ομαλό και πετυχημένο απογαλακτισμό

5 Βήματα για έναν ομαλό και πετυχημένο απογαλακτισμό

5 Βήματα για έναν ομαλό και πετυχημένο απογαλακτισμό 470 900
Ο απογαλακτισμός και η πρώτη γεύση στερεάς τροφής είναι ένα μεγάλο ορόσημο στη ζωή του μωρού.

Ξεκίνα απλά. Πρόσφερε μόνο ένα τρόφιμο και περίμενε τρεις με πέντε ημέρες ανάμεσα σε κάθε νέο τρόφιμο. Με αυτό τον τρόπο αν το μωρό έχει κάποια αντίδραση, όπως διάρροια, εξάνθημα ή εμετός, θα γνωρίζεις την αιτία. Αφού συστήσεις κάθε τρόφιμο χωριστά, μπορείς να τα προσφέρεις σε συνδυασμό.

 

Σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Ο σίδηρος  είναι απαραίτητο συστατικό στη διατροφή του δεύτερου εξαμήνου της ζωής του μωρού σου. Αυτό τo μέταλλο μπορεί να βρεθεί σε πολτοποιημένο κρέας και εμπλουτισμένα με σίδηρο δημητριακά για μωρά. Οι φακές, τα όσπρια  και τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν και αυτά να προστεθούν με τον χρόνο.

 

 

 

Μπορείς να ξεκινήσεις με βρεφική κρέμα δημητριακών. Ανάμιξε ρυζάλευρο με λίγο μητρικό  ή βρεφικό γάλα. Σέρβιρε 1 ή δύο κουταλάκια μετά το θηλασμό ή τη σίτιση με γάλα. Όταν το μωρό αρχίσει να το καταπίνει αύξησε σταδιακά την ποσότητα.

 

Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά. Συνέχισε να εντάσσεις  σταδιακά ένα κάθε φορά τρόφιμο. Ξεκίνα με πολτοποιημένα λαχανικά και φρούτα. Περίμενε τρεις με πέντε ημέρες ανάμεσα σε  κάθε νέο τρόφιμο.

 

 

Πρόσφερε ψιλοκομμένα τρόφιμα. Στην ηλικία των 8 με 10 μηνών, τα περισσότερα μωρά μπορούν να διαχειριστούν μικρές μερίδες ψιλοκομμένων τροφίμων, όπως μαλακά φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, τυρί, καλομαγειρεμένο κρέας. Όσο το μωρό πλησιάζει το ένα έτος, πρόσφερέ του τρία γεύματα την ημέρα , όπως και σνακ, από τα φαγητά που μαγειρεύεις στο σπίτι, σε λιωμένη ή ψιλοκομμένη μορφή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας