Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-23 16:43:12 +0200 4χρονη κόρη: εγκεφαλική βλάβη από αρωματικό χώρου!

4χρονη κόρη: εγκεφαλική βλάβη από αρωματικό χώρου!

4χρονη κόρη: εγκεφαλική βλάβη από αρωματικό χώρου! 470 900
Μια τραγική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες και έχει αξία να την γνωρίζουν οι γονείς, ωστέ να μην συμβεί σε κανένα άλλο παιδί.

Ένα 4χρονο κοριτσάκι έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν κόλλησε βακτήριο από αποσμητικό χώρου που προμηθεύτηκε η γιαγιά της οικογένειας από super market της περιοχής. 

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2020 όταν η Josy και ο Dustin Baker μετακόμισαν σε μια φάρμα στο Τέξας μαζί με τα δύο κοριτσάκια τους, την Lylah και την Adelaide. Όλα πήγαιναν καλά για την οικογένεια μεχρί τον Μάιο του 2021, όταν η μικρή Lylah εμφάνισε ελαφρύ πυρετό και ενοχλήσεις στο στομάχι. Οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου μέσα σε ώρες δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει και να περπατήσει. Οι εξετάσεις διήρκεσαν μερικές εβδομάδες, ώσπου η τελική βιοψία έδειξε ότι το παιδί είχε προσβληθεί από μελιοείδωση, μια οξεία λοίμωξη που προκαλείται από ένα σπάνιο βακτήριο με την ονομασία Burkholderia pseudomallei.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους γιατρούς ήταν πως το συγκεκριμένο βακτήριο δεν μπορούσε να έχει εμφανιστεί στην Αμερική, μιας και συναντάται αποκλειστικά στη Βόρειο Αυστραλία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

 

Έπειτα από αναζήτηση και έρευνα των γιατρών και της οικογένειας αποκαλύφθηκε το τι είχε συμβεί. Ένα μήνα πριν νοσήσει το παιδί, η γιαγιά του είχε αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν και ένα πρωί, η γάτα τους έριξε κάτω τη φιάλη χύνοντας έξω το περιεχόμενο. Δύο εβδομάδες μετά, η γάτα πέθανε ξαφνικά από άγνωστα αίτια. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι 7 ακόμα μέλη της οικογένειας είχαν κολλήσει το βακτήριο, αλλά ο οργανισμός τους το είχε καταπολεμήσει, αφού βρέθηκαν με αρκετά αντισώματα. Δυστυχώς, η Lylah δεν ήταν τόσο δυνατή.


 

Η 4χρονη έπαθε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αφού κόλλησε βακτήριο από αποσμητικό χώρο.


 

Ο οργανισμός υπεύθυνος για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων CDC (Centers for Disease Control and Prevention), διαπίστωσε ότι το βακτήριο υπήρχει σε ένα συγκεκριμένο αποσμητικό χώρου, που πωλούνταν στα καταστήματα Walmart και παραγόταν στην Ινδία. Ακόμα ερευνούν πως το βακτήριο τους ξέφυγε και φαίνεται πως μάλλον η μεταφορά του έγινε μέσω του νερού που χρησιμοποιήθηκε. Το αποσμητικό έχει ήδη αποσυρθεί και μπορείτε να μάθετε ποιο είναι στον σύνδεσμο ΕΔΩ. 

 

Έπειτα από 2,5 μήνες η μικρούλα επέστρεψε σπίτι της και τώρα ξεκινά ο μεγάλος γολγοθάς της αποκατάστασης. Οι γονείς λένε πως τα πράγματα πάνε πολύ αργά για την μικρούλα τους αλλά σταθερά. Θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να επανέλθει και δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά, όμως η Lylah μπορεί πλέον να κρατήσει το κεφάλι της όρθιο και να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της.


source: people.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας