Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-11-06 17:21:04 +0200 Μυστικά για τους λιλιπούτειους ξενύχτηδες Μαμαδένιες συμβουλές για όνειρα γλυκά

Μαμαδένιες συμβουλές για όνειρα γλυκά

Μαμαδένιες συμβουλές για όνειρα γλυκά 470 900
Μυστικά για τους λιλιπούτειους ξενύχτηδες.

Κάτι που απασχολεί όλες τις μαμάδες και είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα σε όλες τις μαμαδοσυζητήσεις, είναι ο ύπνος του μωρού τους. Είναι ένα βασικό συστατικό ανάπτυξης του παιδιού και για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι περιμένουμε λίγο πολύ την ώρα που τα μικρά μας αγγελούδια θα πάνε για ύπνο και εμείς θα έχουμε 5 λεπτά να κάνουμε κάτι για εμάς, μέχρι δηλαδή να ξυπνήσουν ξανά. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, η ψυχική αλλά και η πνευματική ανάπτυξη του παιδιού επηρεάζεται από τον ύπνο του και τις ώρες αυτού.

Ας δούμε, λοιπόν, τα στάδια του ύπνου ανάλογα την ηλικία του παιδιού.

Νεογέννητο 0-3 μηνών

Ένα μωρό αυτής της ηλικίας χρειάζεται 17 ώρες την ημέρα. Πολλά μωρά αν και νυστάζουν δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Το μυστικό της μαμάς: Tα μωρά κουράζονται πάρα πολύ εύκολα και μπορούν να μείνουν ξύπνια 45 λεπτά το πολύ. Έτσι λοιπόν παρακολουθούμε τις ώρες που κοιμάται και ξυπνά και κρατάμε ένα ημερολόγιο. Διαβάζουμε τα σημάδια που μας δείχνει πως είναι κουρασμένο και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να υπολογίσουμε σιγά σιγά, πότε είναι η ώρα που θα κοιμηθεί αλλά και θα ξυπνήσει.

Μωρό 3-6 μηνών

Σε αυτή την ηλικία το μωρό παραμένει ξύπνιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ο ύπνος θα αρχίσει να μοιράζεται σε τρία μεγάλα διαστήματα κατά τη διάρκεια της μέρας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο είναι ότι πολλά μωρά κοιμούνται μόνο όταν τρώνε και έτσι είναι πολύ πιθανό να πρέπει να ταΐσουμε το μωρό μας για να κοιμηθεί.

Το μυστικό της μαμάς: To κλειδί είναι η συνέπεια. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία αρχίζουν να συνδέουν πράγματα και καταστάσεις και έτσι, συνδυάζουν το φαγητό με τον ύπνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα ύπνου. Χαμηλός φωτισμός, ένα χαλαρωτικό μπάνιο θα γίνουν συνήθεια για το παιδί πριν κοιμηθεί.

Μωρό 6-9 μηνών

Στην ηλικία αυτή το μωρό κοιμάται λίγο παραπάνω το πρωί και σίγουρα μια ωρίτσα το μεσημέρι. Αυτό στην ουσία μεταφράζεται ως περισσότερες ώρες μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά! Βέβαια ο μεσημεριανός ύπνος είναι απαραίτητος .

Το μυστικό της μαμάς: Bάζουμε το μωρό στο κρεβάτι του και περιμένουμε. Αν νομίζετε ότι θα κοιμηθεί κατευθείαν, κάνετε λάθος Θα πρέπει να περιμένουμε μαζί του τουλάχιστον ένα 20λεπτο και μετά να το αφήσουμε μόνο του.

Μωρό 9-12 μηνών

Το μωρό θα μείνει παραπάνω ώρες ξύπνιο και δε θα κουράζεται μέχρι αργά το απόγευμα.

Το μυστικό της μαμάς: Αφήνουμε το μωρό να κοιμηθεί όσες ώρες θέλει. Δεν υπάρχει λόγος να το ξυπνάμε από νωρίς αλλά ούτε να το αφήνουμε να κοιμάται με τις ώρες.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας