Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-27 16:36:56 +0200 Μία παράσταση βρεφικού θεάτρου για θεατές 8 μηνών – 2,5 ετών! Clarus puer: το φωτεινό αγόρι

Clarus puer: το φωτεινό αγόρι

Clarus puer: το φωτεινό αγόρι 470 900
Μία παράσταση βρεφικού θεάτρου για θεατές 8 μηνών – 2,5 ετών!

Γνωρίζεις τι είναι το βρεφικό θέατρο; Θα ήθελες το μωράκι σου να εξοικειωθεί από νωρίς με τον θεατρικό χώρο και να γνωρίσει την μουσική και το φως μέσα από τον δικό του τρόπο σκέψης;

Η ομάδα “The Little Foxes, baby theater company” παρουσιάζει στους λιλιπούτειους θεατές της Θεσσαλονίκης την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση για βρέφη και νήπια «Clarus Puer: το φωτεινό αγόρι». Η παράσταση είναι ιδανική πρόταση για παιδάκια προσχολικής ηλικίας που ανακαλύπτουν τις αισθήσεις, τον χώρο και διατηρούν τον αυθεντικό τρόπο σκέψης τους.

  • Το έργο

Ένα αγόρι γνωρίζει έναν νέο φίλο, το φως. Υπήρχε πάντοτε γύρω του, αλλά δεν το είχε προσέξει ποτέ πραγματικά. Υπήρχε γύρω του ή υπήρχε μέσα του;

Μαζί ανακαλύπτουν τον ήχο σε όλες του τις μορφές και με όλες του τις ιδιότητες. Παρακινούν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν τον ήχο του σώματος, των αντικειμένων, των οργάνων, τον ρυθμό, την ένταση. Το σκανταλιάρικο φως καθοδηγεί και το ζωηρό αγόρι μαθαίνει, σαν να είναι το φως ο άλλος του εαυτός. Σαν να είναι το φως, η δεύτερή του όψη.

  • Η ομάδα Little Foxes

Η ομάδα Little foxes δραστηριοποιείται στο θέατρο για βρέφη και νήπια τα τελευταία δύο χρόνια, σε ερευνητικό επίπεδο και σε παραστάσεις case study. Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό, σε μεταπτυχιακό επίπεδο και συνεργασία με τους δύο σημαντικότερους βρεφικούς θιάσους του Λονδίνου, οι Little foxes είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την πρώτη παράστασή τους που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

  • Το βρεφικό θέατρο

Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών εως 2,5 ετών. Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Στο βρεφικό θέατρο, οι λιλιπούτιοι θεατές απαλλαγμένοι από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένοι από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να παρακολουθούν, να εκφράζονται και γνωρίζουν τον κόσμου και τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο.

Συντελεστές:
πρωτότυπο κείμενο, σκηνοθεσία, σχεδιασμός φωτισμού: Έμιλυ Καμαρινοπούλου
ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος
διάρκεια: 40’ / μέγιστος αριθμός βρεφών και νηπίων: 40 ανά παράσταση
έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στη 12π.μ.

BlackBox, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65 & Φλεμινγκ 2, Θεσσαλονίκη
Καθημερινές παραστάσεις για βρεφικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας