Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-05-11 17:44:39 +0300 Μικρά μυστικά ομορφιάς και περιποίησης για την πιο σημαντική περίοδο της ζωής μας, την εγκυμοσύνη. Κάποιες συνήθεις που είχαμε μέχρι σήμερα θα παραμείνουν οι ίδιες, άλλες πάλι θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά! 4+1 μυστικά ομορφιάς

4+1 μυστικά ομορφιάς

4+1 μυστικά ομορφιάς 470 900
Μικρά μυστικά ομορφιάς και περιποίησης για την πιο σημαντική περίοδο της ζωής μας, την εγκυμοσύνη. Κάποιες συνήθεις που είχαμε μέχρι σήμερα θα παραμείνουν οι ίδιες, άλλες πάλι θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά!
1.  Αποτρίχωση
Η αποτρίχωση με κερί προτείνεται μόνο τους πρώτους μήνες της εγκυμόσυνης. Όσο περνάει ο καιρός, ο πόνος -λόγω των ορμονών- μπορεί να γίνει μεγαλύτερος.  Η τριχοφυία με το πέρας των μηνών θα αυξάνεται, αυτό συνεπάγεται πως θα πρέπει να κάνουμε πιο συχνά αποτρίχωση. Η κρέμα αποτρίχωσης θα πρέπει να αποφευγέται αυτή την περίοδο, εξαιτίας των ουσιών της  που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης μας καλό θα ήταν να επισκεφτούμε ένα ινστιτούτο ομορφιάς για πλήρη περιποίηση.

2. Μανικιούρ-Πεντικιούρ
Το μανικιούρ είναι ασφαλές να γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσυνής μας αρκεί να έχουμε τα δικά μας εργαλεία περιποίησης και όχι της αισθητικού. Αυτό που δεν ενδείκνυται είναι το τζελ και το ακρυλικό υλικό. Για το πεντικιούρ θα πρέπει να έχουμε και πάλι δικό μας σετ εργαλείων. Το πεντικιούρ επιβάλλεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί ξεκουράζει τα πρησμένα πόδια.

3. Αρώματα
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, τα αρώματα και οι χημικές ουσίες αυτών επηρεάζουν την ανάπτυξη του εμβρύου τις πρώτες εβδομάδες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για αγόρι. Το άρωμα θα πρέπει να τοποθετείται στα ρούχα και όχι κατευθείαν στο δέρμα. Προτιμούμε αρώματα που δεν περιέχουν χημικές ουσίες αλλά είναι 100% φυσικό άρωμα.

4. Σάουνα
Αν και η σάουνα δεν έχει κατηγορηθεί ή χαρακτηριστεί ένοχη για την έγκυο εν τούτοις καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στη σάουνα βοηθούν τους μύκητες να αναπτυχθούν, ενώ η εναλλαγή κρύου-ζεστού μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο έμβρυο.

4+1 Μαλλιά
Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να αποδεικνύει αν είναι 100% ασφαλές για μια έγκυο να βάφει τα μαλλιά της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο το δυνατόν θα πρέπει να αποφύγουμε τη βαφή των μαλλιών μας και στην περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χρωμοσαμπουάν ή να κάνουμε αντάυγειες. Με την ίδια λόγική και εξαιτίας των χημικών ουσιών, θα πρέπει να αποφεύγεται η περμανάντ ή η φόρμα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας