Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 11:18:23 +0300 Ατοπική δερματίτιδα, αλλεργία, συμπτώματα και ποιά παιδιά αφορά. 4 ερωτήσεις για την δερματίτιδα

4 ερωτήσεις για την δερματίτιδα

4 ερωτήσεις για την  δερματίτιδα 470 900
Ατοπική δερματίτιδα, αλλεργία, συμπτώματα και ποιά παιδιά αφορά.

 

Σχετίζεται η ατοπική δερματίτιδα με τροφική αλλεργία;

Μόνο το 25% των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα έχουν και τροφική αλλεργία. Αυτό σημαίνει ότι στα περισσότερα βρέφη οι υφέσεις και εξάρσεις του εκζέματος δεν επηρεάζονται από τρόφιμα που καταναλώνουν, ούτε και από τρόφιμα που καταναλώνει οι μητέρες εάν τα θηλάζουν.

 

Ποια παιδιά κινδυνεύουν να εμφανίσουν ατοπική δερματίτιδα;

Παιδιά με οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών, άσθματος και ατοπικής δερματίτιδας είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν το πρόβλημα. Κάποια γονίδια και μεταλλάξεις σε αυτά φαίνεται να παίζουν κάποιο ρόλο. Ο μητρικός θηλασμός ασκεί πιθανώς κάποια προστασία έναντι της εμφάνισης ατοπιών, για αυτό συστήνεται αποκλειστικός θηλασμός για έξι μήνες και εισαγωγή στερεών τροφών μετά τον έκτο μήνα, με παράλληλη συνέχιση του μητρικού θηλασμού.

 Σχετίζεται η ατοπική δερματίτιδα με άλλες αλλεργίες όπως αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα;

Πολλά παιδιά με έκζεμα έχουν μια γενικότερη ατοπία, δηλαδή ένα υπεραντιδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα το οποία αντιδρά υπερβολικά προσπαθώντας να προστατεύσει τον οργανισμό από αλλεργιογόνες ουσίες. Σε κάποια παιδιά παρατηρείται η λεγόμενη «αλλεργική παρέλαση»: το έκζεμα της βρεφικής ηλικίας καλυτερεύει για να δώσει τη θέση του με την πάροδο των ετών στο άσθμα και αργότερα στην αλλεργική ρινίτιδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας;

1.      Ξηρό δέρμα με αποφολίδωση, απολέπιση

2.      Κοκκινίλα και πρήξιμο του δέρματος

3.      Ροή υγρού και εφελκίδες

4.      Παχύ και σκληρό δέρμα

5.      Ευαίσθητο δέρμα με κνησμό

 Πώς φαίνεται η ατοπική δερματίτιδα;

Το δέρμα παρουσιάζεται ξηρό. Η ατοπική δερματίτιδα συχνά προκαλεί κνησμό (ξύσιμο του δέρματος), ο οποίος οδηγεί σε κόκκινο, πρησμένο δέρμα με φολίδες. Εάν συμβεί χρόνιος κνησμός, το δέρμα γίνεται πιο παχύ και σκληρό.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας