Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:52:57 +0200 Οι πρώτες ώρες με το μωρό είναι κοντά. 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

38η εβδομάδα εγκυμοσύνης

38η εβδομάδα εγκυμοσύνης 470 900
Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτή τη φάση είναι να περιμένεις με ψυχραιμία και υπομονή.

Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις και προετοιμάσου για τις πρώτες ώρες με το μωρό.

Οι αλλαγές στο έμβρυο
Οι μέρες πλησιάζουν για τον μεγάλο ερχομό. Όσο η εγκυμοσύνη φτάνει προς το τέλος της (38η εβδομάδα εγκυμοσύνης) τόσο λιγότερες αλλαγές γίνονται τόσο στο σώμα σου όσο και στο έμβρυο. Όλα τα όργανα του  μωρού έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Πολλά είναι τα μωρά που γεννιούνται και σε αυτή την εβδομάδα. Αν ακόμα δεν έχουν έχει έρθει η μεγάλη στιγμή μπορούμε την περίοδο αυτή να προετοιμαστούμε για την άμεση άφιξη. 

Δαμάζοντας τα συναισθήματα
Κατα την 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης  τα επίπεδα του άγχους και η ανυπομονησία είναι φυσιολογικό ολοένα να μεγαλώνουν. Πρέπει όσο το δυνατόν να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς και να αγχώνεσαι. Το μωρό θα έρθει όταν θέλει! 

Αϋπνίες
Όσο περνάει ο καιρός και η κοιλιά ολοένα και φουσκώνει τόσο θα δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Το βάρος της κοιλιάς και το μέγεθος της δεν θα σε αφήνουν να βολευτείς σε θέση ύπνου.  
Τι μπορείς να κάνεις
-Ένα ζεστό μπάνιο πριν ξαπλώσεις
-Να πιεις ένα ποτήρι ζεστό γάλα
-Να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεις μια αγαπημένη ταινία 

Όσο περιμένεις 
Το διάστημα της αναμονής μπορείς να προετοιμαστείς για το πρώτο διάστημα με το μωρό που σε λίγο καιρό θα κρατάς στην αγκαλιά σου. Οι πρώτες ώρες με το μωρό –αν και γεμάτες πρωτόγνωρες εμπειρίες- δεν θα είναι εύκολο. Καλό είναι λοιπόν να ξέρεις ότι το νεογέννητο θα είναι και εκείνο το ίδιο κουρασμένο από τον τοκετό με εσένα. Η προσπάθεια που καταβάλλει για να έρθει στον κόσμο είναι τεράστια. Σκέψου ότι πρέπει να εγκαταλείψει το προστατευμένο, οικείο περιβάλλον του αμνιακού σάκου, να στριμωχτεί με το κεφαλάκι του να πιέζεται από τα οστά της λεκάνης για να βγει τελικά στο φως! Είναι σημαντικό, η υποδοχή που θα του κάνεις να είναι θερμή και καθησυχαστική. Η αγκαλιά σου είναι το καλύτερο περιβάλλον που θα το ηρεμήσει. Ωστόσο, μην αισθανθείς άσχημα αν δεν απολαύσεις αυτές τις πρώτες στιγμές με το μωρό σου, αν δεν καταφέρεις να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Πολλές φορές η διαδικασία της γέννας αφήνει την μαμά τόσο εξουθενωμένη που δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά της στο παιδί. Μην απογοητευτείς. Θα έχεις όλο τον καιρό να χτίσεις την σχέση σου μαζί του!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας