Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:51:08 +0200 Οι τελευταίες εβδομάδες είναι της αναμονής. Η 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης

Η 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης

Η 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης 470 900
Οι τελευταίες εβδομάδες είναι της αναμονής.

Απόφυγε οτιδήποτε θα μπορούσε να σε κουράσει, να σε αγχώσει, να σε θέσει σε κίνδυνο. Χαλάρωσε, τακτοποίησε όλες τις λεπτομέρειες και προετοιμάσου -κυρίως ψυχολογικά- για την μεγάλη στιγμή!

Τι να περιμένεις
Οι ενδείξεις της επικείμενης γέννας τώρα θα είναι πιο έντονες. Το μωρό θα είναι όλο και πιο δραστήριο και μπορεί να δυσκολεύεσαι στον ύπνο. Συντονίσου μαζί του και κοιμήσου όταν και εκείνο κάνει το ίδιο. Η αγωνία, η ανυπομονησία και ο ενθουσιασμός θα κορυφώνονται μέρα τη μέρα. Ασχολήσου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν χωρίς να κουράζεις το σώμα σου. Το πιθανότερο είναι το μωρό πια να έχει πάρει την τελική του θέση (ισχιακή προβολή). Δεν αποκλείεται όμως να έρχεται ανάποδα, με τα πόδια. 

Όταν το παιδί κατεβαίνει ανάποδα
Στην περίπτωση που το έμβρυο ως την τελευταία ημέρα πριν από τον αναμενόμενο τοκετό δεν έχει πάρει τη συνήθη θέση με το κεφάλι κάτω και έρχεται ανάποδα με τα πόδια, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να γεννηθεί με καισαρική τομή ειδικά όταν πρόκειται για τον πρώτο τοκετό της μητέρας του δηλαδή όταν δεν έχουν προηγηθεί άλλοι φυσιολογικοί τοκετοί. Πριν αποφασιστούν τα πραπάνω μπορει να γίνει μια προσπάθεια από το γιατρό ή τη μαία ώστε να αλλάξει θέση το έμβρυο. Η διαδικασία αυτή λέγεται «εξωτερικός μετασχηματισμός». Ψηλαφώντας τα μέρη του εμβρύου εξωτερικά από την κοιλιά της μητέρας και με την άσκηση πίεσης γίνεται προσπάθεια να προωθηθεί το κεφάλι προς τα κάτω. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται μέσα στο μαιευτήριο ώρε να αντιμετωπιστούν τυχόν επιπλοκές. Η προσπάθεια αυτή δεν έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Κλείσε όλες τις λεπτομέρειες
Τακτοποίησε όλες τις λεπτομέρειες σε θέματα που πρέπει να έχουν κλείσει λίγο πριν το μαιευτήριο. Όσο νωρίτερα το κάνεις, τόσο πιο χαλαρή και έτοιμη θα είσαι την κρίσιμη στιγμή. Συνεννοήσου ποιός ή ποιοί θα σε βοηθήσουν το πρώτο διάστημα με το μωρό. Τακτοποίησε –με τη βοήθεια τρίτων- τον χώρο που θα το υποδεχτεί. Ετοίμασε μερικά προπαρασκευασμένη φαγητά που θα αξιοποιήσεις τον πρώτο καιρό με το παιδί. Να είσαι σίγουρη ότι θα είσαι τόσο απασχολημένη που δεν θα έχεις χρόνο για τίποτε άλλο. Κάνε τις επαναλήψεις τις τελευταίας στιγμής χωρίς να αναλώνεσαι σε συζητήσεις γύρω από τον τοκετό. Χαλάρωσε και περίμενε την μεγάλη ώρα!

Μην ξεχνάς!
-Χαλάρωσε και ξεκουράσου όσο μπορείς περισσότερο
-Μαζί με τον σύντροφό σου θα οργανώσετε την επιστροφή από το μαιευτήριο στο σπίτι
-Αγοράστε το ειδικό καθισματάκι για το αυτοκίνητο και τοποθετήστε το εγκαίρως. Κάθε φορά που μετακινείστε μαζί το  μωρό θα πρέπει να είναι δεμένο στο καθισματάκι του. Ποτέ μην βγαίνετε στο δρόμο με το μωρό στην αγκαλιά. Σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος θα εκτιναχθεί με δύναμη που είναι αδύνατον να συγκρατήσεις. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας