Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-02-26 14:32:06 +0200 Το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την τέχνη της όπερας Όλα είναι Όπερα!

Όλα είναι Όπερα!

Όλα είναι Όπερα! 470 900
Το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την τέχνη της όπερας

Αυτό το Σ/Κ πάμε μαζί με το παιδί μας να γνωρίσουμε τον κόσμο μιας υψηλής τέχνης της όπερας. Οδηγός μας σε στον κόσμο της μαγείας της μουσικής και του θεάτρου το Μέγαρο Μουσικής και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Όλα είναι 'Οπερα!"

Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή;

Το πρότζεκτ, που εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Το Μέγαρο των παιδιών, βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Σοφία Τοπούζη. Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς (Οδυσσέας) και Αντιγόνη Ψυχράμη (Αλεξάνδρα) καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου (σοπράνο) και Γιάννης Καλύβας (τενόρος). Τη μουσική προετοιμασία και συνοδεία έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης.

Η παραγωγή υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω COVID–19.

Διαθέσιμο on demand για ένα μήνα

Μπορείτε εδώ να δείτε όλο το πρόγραμμα

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας